SHIV SHAV – HRVATSKI DIZAJN

Kada je uređivanje dječje sobice u pitanju, sve mame se raspamete. Ideja i inspiracije ima na sve strane, a kada shvatite da upravo te ideje možete dobiti u našoj maloj zemljici, zadovoljstvo i uzbuđenje je neizbježno. Predstavljamo vam ShivShav – hrvatski brend koji nudi sve – od uređenja interijera do dječje odjeće najfinijeg organskog pamuka.

Recite nam malo više o sebi, tko se krije iza Shiv Shav brenda? Iza ShivShava stoje Filipovi mama i tata , mama je kreativni dio, a tata praktični i financijski. Kako sam cijeli život u umjetnosti, ovo je nekako bio logični nastavak , međutim prvi put je ta moja umjetnička strana dobila svoju svrhu. Kada se rodio Filip imao je problema sa kožom i AD, te smo tražili načine kako da smanjimo osipe i nadražaje po koži. Počeli smo koristiti platnene pelene , te sam ja našla organski pamuk. Zaljubili smo se i odmah došli na ideju da bi mogli poizvoditi odjeću za bebe i djecu. Moj muž mi pomaže oko tehničkih stvari , izvedbe nekih kompliciranijih fizičkih dijelova i uvijek mi je podrška u svemu.

Odakle ideja za ime? Koliko dugo radite? Ideja za ime je došla jako brzo i  smislio je moj bratić Tin koji ima 11 godina. Rekla sam mu šta mi treba , on je otišao u svoju sobu i nakon pet minuta došao sa idejom – ShivShav, oduševili smo se i od tada imamo ime. Još par mjeseci i proslavit ćemo drugi rođendan i s time se jako ponosimo. Na tako malom tržištu smo našli svoju publiku koja nas podržava i eto – sretni smo i uspjevamo.

Što sve nudite od proizvoda? ShivShav u ponudi ima robicu za bebe i djecu od organskog pamuka , sa prepoznatljivim i autohtonim motivima koji nas podsjećaju na Hrvatsku , poput Paške čipke , goranskog medvjeda , ježića ili moskog konjića . Nakon robice počeli smo dizajnirati papirnate vreće za igračke , koje su do sada naš najprodavaniji proizvod. Na njih crtamo razne motivirajuće natpise , te ih također personaliziramo po željama kupaca. Ove godine uveli smo nekoliko novih proizvoda za dekoraciju dječjih sobica , te tako imamo u ponudi vesele oblačiće , napravljene od filca sa šarenim kapljicama . Na zahtjev kupaca uveli smo i platnene vreće , koje također personaliziramo , te nudimo u nekoliko modela , sa i bez zatvaranja . Dekorativna slova od tkanine , sa imenima su isto jako tražena i uistinu su nam jako draga. Posteljina je također u ponudi , međutim nekekao smo se zadržali u tim monokromnim čistim kombinacijama koje prate svaki naš proizvod. Nedavno smo imali jednu divnu suradnju sa Dječjim vrtićem “Žirafa” gdje su nas tete zamolile da im napravimo uniforme koje će biti jedinstvene . Tako da smo sašili predivne bež uniformice sa preslatkom žirafom 🙂 

Odakle crpite ideje? Ideje … ima tisuću mjesta gdje se mogu dobiti . Inspiracija je nekada priroda , nekada nešto što ti smeta i želiš to promijeniti. Neki puta ideju dobijem surfajući internetom i onda to prilagodimo sebi i našim potrebama.

Kakvi su planovi za budućnost? Planovi za budućnost , sada imamo jako puno posla i pokušavam razmišljati više u tom operativnom smjeru da se sve narudžbe naprave na vrijeme i da sve bude kako treba. Imamo u planu ponuditi i zavjesice za dječje sobe . Puno toga je u ponudi i proizvodnja se pomalo širi. Sve izrađujemo sami , tako da je svaki proizvd uistinu handmade i unikatan . Nadamo se da ćemo s vremenom proširiti proizvodnju i pružiti priliku nekoj mladoj osobi da raste zajedno s nama. Ideja vodilja je da jednog dana u ponudi imamo sve što roditeljima treba za njihovo dijete od rođenja do kretanja  u školu . Želimo kao i do sada biti bliski sa našim klijentima i udovoljavati njiovim željama , pratiti trendove u svijetu i ići u korak s njima.