FOTKAJ, FOTKAJ!

Znači moji blizanci iz faze prve godine života imaju doslovno tisuće slika.. i pritom ne mislim na slike spremljene na kompjuteru ili mobitelu. Dala sam si truda i izradila slike. Te slike sad stoje u jednoj povećoj kutiji i čekaju dane kad budem imala vremena da ih sve kronološki posložim u predivne albume.

Dvoje djece istovremeno znači vjerojatno i duplu količinu slika, ali od dana kad su oni došli na svijet, ja fotkam. Bogu zahvaljujem na tehnici koju nam je dao, na mobitelima koji su nam pri ruci u svakom trenutku, jer pomoću njega uspjevamo uhvatiti svaki pokret tih malih čudesnih bića. A svaka majka zna da u prvoj godini života svaki dan tih malenih vilenjaka donosi novi razlog za zabilježiti nešto. Da, i ja sam majka koja je slikala sveee.  Gle zijeva, gle zagrlio je nehotice seku.. gle..

I danas kad sjednemo moja mala ekipa od 4.5 godine i ja s tom velikom kutijom, tu količinu sreće i mira ne mogu vam opisati. Kada su najnemirniji, idemo gledati fotke. Nikada ih slike na ekranu tako ne usreće kao prave fotke u ruci. A mobitel kupujem svakih par godina sa sve većom memorijom, iz razloga što ne želim niti jednu fotku obrisati iz njega. Ne mogu, nemam srca, želim sve uspomene sad i tu uvijek uz sebe. Bolje da ne pričam o kojem broju fotki se radi.

Željela bih samo reći da one stvaraju osjećaj takve sreće u mojoj djeci i meni, vole gledati sebe kako su rasl, valjda osjećaju ponos pri tome. A ja? Ja te fotke spremljene u mobitelu, u kutiji i duboko u svom srcu listam svaku večer, kada konačno zaspu i pomislim “evo trenutak za mene i opuštanje”. Zato, supermamice, fotkajte i fotkajte stalno i sve, kada budu veliki biti će vam drago a i njima.


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.