LJETO STIŽE…POKRENIMO SE!

Znala da će ovaj naslov zaokupiti vašu pažnju. Dolazi ljeto i vjerojatno jako želite skinuti onih nekoliko kila viška koje ste nakupili preko zime. Što radite? Proučavate raznorazne dijete, odričete se slatkoga, izbacujete šećer, ugljikohidrate. Super. Upisujete se na aerobic, zumbu ili štogod vam odgovara. I tako do ljeta. Posao je obavljen, skinule ste dvije, tri kile viška iako ste htjele pet, no nije važno plivat ćete na moru. Vježbanje zaboravljate do sljedeće godine.

Nažalost ovako nekako izgleda „bavljenje sportom“ jedne prosječne Hrvatice. Vježbamo iz krivih razloga i vježbamo neredovito. Vježbamo jer dolazi ljeto i jer bi htjele izgledati dobro na plaži. Ne vježbamo jer je to dobro za naše tijelo i psihu. Ne vježbamo jer je to zdravo za nas. Ne volimo vježbati. Ne volimo vježbati jer nikad nismo dali priliku vježbanju. Jer nismo motivirani. Jer nam se ne da.

Jednom sam pročitala da su Hrvati na dnu ljestvice po broju aktivnih stanovnika u Hrvatskoj. Kad bolje razmislim zaista je tako. U Hrvatskoj ne znam puno ljudi koji aktivno vježbaju…samo zato što je vježbanje zdravo. Ovdje u Italiji priča je malo drugačija. Skoro svi moji poznanici ili prijatelji bave se nekom fizičkom aktivnošću. U parku ispred moje zgrade gdje inače trčim (ne tako često kao što želim), trči i deda od 70 i nešto godina, gospođa koja je sigurno prešla 50-etu, zaposleni tip u pauzi od posla, muž i žena zajedno, novopečene mame, srednjoškolke…i trče kroz cijelu godinu. U teretani je slična situacija. U takvom okruženju teško je ne imati motivaciju. Samo jedan pogled kroz prozor dovoljan mi je da nabacim tenisice za trčanje i krenem.

Nije važno jesi li debela ili mršava, mlada ili stara…vježbaš jer je to dobro za tebe i za tvoje zdravlje. I to je pravi razlog. Svi ostali su manje bitni.

Kako bih vas malo motivirala odlučila sam isprobati jedan od programa Budi Fit Mama, supermame, fitness trenerice i aerobik instruktorice Sunčane Seletković koju smo već imale priliku predstaviti. Napredak i rezultate objavljivat ću na društvenim mrežama, priključite mi se! A ako baš želiš ono bikini tijelo do ljeta, jer budimo iskreni, tko ga ne bi želio, Sunčana je osmislila poseban program Bikini Mama Bootcamp kojem se još uvijek imate vremena priključiti. Više informacija možete pronaći ovdje.


MARTINA

Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi. Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Funkcionira poprilično dobro s obzirom na konstantan nedostatak sna. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju. Voli uživati u lijepim i jednostavnim stvarima poput tanjura dobre pašte, čaše crnog vina, Instagrama, dobre knjige kad uhvati vremena, šetnji po Ikei kad nema gužve, maštanja i trčanja. Voli kreativne i zanimljive ljude, inspirirati i biti inspirirana.

@ouritaliandays