MALI LJUDI IZ TRBUHA

Ne znam jesam li u pravu, ali već dugo vremena razmišljam o jednom fenomenu kao majka četvero djece. Naime, zaključila sam promatrajući danas svoju djecu, njihove naravi i osobine, da su oni zapravo od samog začeća gotove osobe sa svim svojim vrlinama i manama. Odgojem se postiže onaj ljudski kodeks ponašanja, učiš dijete kako bi postali pristojne ljudske jedinke, ali sve ostalo je učinjeno od prvog dana kad se pospajaju kromosomi  u to čudesno malo biće.

Primjer broj 1.

Moja prva trudnoća – sin. Trudnoća sa milijun i jednom poteškoćom. Ako sam samo žlicu podigla, dobila sam trudove. Bio je mirna bebica u utrobi, ali stalno neke okolne poteškoće, mimozica kojoj sve smeta, koja na sve reagira. Nakon devetmjeseci, rodio se dječak miran i nježan, ali non stop neke prepreke koje nekome nisu ništa, ali njemu… Nije volio vrtić, pa nije volio osnovnu školu, strašno mu je glupa srednja u koju ide.. slijedi nam fakultet sada, sve se nadam da će to biti nešto gdje će se trgnuti. Mogu s pravom reći da je to jedno “lijeno stvorenje” koje od svega napravi problem, ali ga na kraju riješi bez imalo živciranja s njegove strane, ali s moje, kao majka, mogu reći – pojeo me. Baš kao i u trudnoći.

Primjer broj 2.

Moja druga trudnoća – kćer. Prestravljena od prve trudnoće koja je prošla s milijun i jednim problemom, ova trudnoća je bila nešto što bih svakoj majci poželjela. Bez mučnina, bez ikakvih problema, aktivna do zadnjeg dana, na trbuhu sam uredno nosila svog 2g starog dječaka kojem je seka u trbuhu došla kao stolica. Znači, nisam niti osjetila da sam trudna. Rodila se djevojčica, zdrava, rumena, prelijepa od prvog dana dobra, sve je uvijek rješavala sama, nikada nikakav problem, ona se uvijek za sebe pobrine da je njoj dobro i za nju nemam nikakav strah. Upravo je takva  bila i trudnoća.

Primjer broj 3.

Blizanci. Sigurno se pitate kako ću ovo sada objasniti?  E, pa ovako. S desne strane je bila djevojčica, s lijeve dječak. Trbuh s desne strane je vječno bio miran,  tako da sam je često gurkala rukom samo da vidim je li živa, dok je trbuh s lijeve strane skakao dan i noć. 3D uzv sa 20tj – doktor kaže: „evo ovdje vidimo gdje dječak sjedi djevojčici na glavi“ . Moram li reći da je i danas tako?Dolazak na ctg se uvijek pretvorio u dramu jer djevojčicu nikako nisu mogli naći do te mjere da su se svaki puta okupljali doktori ne bi li pronašli usnulu mirnu djevojčicu i njene otkucaje, dok s lijeve strane kad su prislonili sonde od neugodnosti nisam znala kuda bi. Cijeli odjel ginekologije je odzvanjao otprilike kao da je ratno stanje pod granatama! Rodio se dječak zdrav i „živ“   i to vrlo vrlo „živ“, a s njim jedna nježna i mirna djevojčica za koju i dan danas moram provjeravati je li živa koliko je dobra.

Upravo su me njih dvoje naveli da zaključim ovo da su naše male točkice od dana začeća osobe sa karakterom. Prevrtite film iz svoje trudnoće ili ako ste trudne osluškujte i znat ćete s kim imate posla.


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.