DJEČJI DOBROTVORNI BUVLJAK 6.5. NA TRGU FRANCUSKE REPUBLIKE

Što radite sa dječjom robicom koju vaša djeca prerastu i više ne nose? Možete ju čuvati za drugo dijete, možete ju pokloniti prijateljicama, ili možete napraviti dobro djelo i donirati ju!

U subotu, 6.5. u 11 sati će se na Trgu Francuske republike, popularnom Kegliću, održati dječji dobrotvorni buvljak u organizaciji Lions Cluba Zrinjevac. Prodavat će se donirana robica i oprema za djecu, igračke te odjeća za trudnice po popularnim cijenama, a sav prihod ide za Odjel za rodilje i babinjače Kliničke bolnice “Sveti Duh”.

Petra Kralj, jedna od organizatorica, ukratko nam je objasnila o čemu se radi:

ŽENSKI LIONS KLUB ZRINJEVAC iz Zagreba, Trg J.J. Strossmayera 10, humanitarna udruga koja djeluje u okviru Lions club international, najveće svjetske humanitarne organizacije, postoji već 18 godina, tokom kojeg razdoblja se kontinuirano bavi humanitarnim aktivnostima. U toku svog djelovanja, Lions klub Zrinjevac je humanitarno pomogao nizu potrebitih, od Udruga za palijativnu skrb Sierra, Centra za autizam, Dječje udruga hrabrost D.U.H, Sve za nju do niza socijalno ugroženih obitelji. Ovoga puta došli smo na ideju da organiziramo dječji dobrotvorni buvljak jer znamo kako djeca odjeću brzo prerastu, malo iznose, a koliko opet sve to puno košta ako se odjeća kupuje nova. Obzirom da imam 2 sina, jednog od 9 mjeseci rođenog po ljetu i jednog od 3 godine rođenog po zimi, i sama imam doma hrpu odjeće koju su prerasli, a nije puno nošena zbog različitih sezona. Što se korištenja sredstava tiče, izbor je pao na Kliničku bolnicu “Sveti Duh” zbog mojeg osobnog iskustva. Naime oba puta sam rodila tamo i znala sam da zaista postoji potreba za uljepšavanjem odjela za rodilje i babinjače. Moje iskustvo s oba poroda je bilo prekrasno zbog odličnog osoblja, ali se u sobama zaista vidi nedostatak sredstava. Odaziv za akciju je za sada dobar i prikupili smo dosta odjeće i druge opreme za djecu, a nadam se da će se puno ljudi doći podružiti na Keglić u subotu 6.5. jer je sada cilj da što više toga i prodamo.

Podržite akciju i javite se do 1.5. na 0913800107 (Petra) ako imate nešto što ste prerasli za donirati, a 6.5. se dođite podružiti na Keglić i vidite možete li pronaći nešto za sebe!