BEZGLUTENSKI BROWNIE

Za sve postojeće i buduće #supermame, koje su odradile ili tek budu odrađivale porod, oporavak, dojenje, izdajanje, šeširiće, tople obloge, hladne obloge, kupus obloge, alarme na svaka dva sata, nespavanje, nepranje kose, nešminkanje, nejedenje, prejedanje, plakanje, divljenje malom zamotuljku, osluškivanje, zabrinutost, oduševljenost, prematanje, prvu temperaturu, prvo bljuckanje, odvagivanje pelene, proučavanje kakice, kupanje, mirisanje, gugutanje, neispavanost, umor, oblačenje, šetanje, ponos, sreću, prvi osmijeh… A to je samo početak.   Za sve mame koje proživljavaju ili će tek proživljavati čistu i najiskreniju ljubav. Za sve vas, nas i njih-našu dječicu jedan slatki i brzi recept.   

BEZGLUTENSKI BROWNIE 

150 g čokolade za kuhanje

50 ml kokosovog ulja

100 g smeđeg šećera

50 g mljevenih badema

60 g tapioka škroba

1 žličica praška za pecivo

2 jaja

1 vanilin šećer

1/2 žličice soli

100 g čokolade za kuhanje

100 ml vrhnja za šlag

Pomiješajte mljevene bademe,smeđi šećer,vanilin šećer,tapioka škrob,1/2 žličice soli i prašak za pecivo.
Dodajte razmućena jaja i dobro izmiješajte pomoću miksera. Čokoladu nasitno natrgajte,prelijte kokosovim uljem i na laganoj vatri rastopite neprekidno mješajući.
Rastopljenu čokoladu dodajte pripremljenoj smjesi, dobro izmiješajte i ulijte u manji kalup za pečenje (da biskvit ne ispadne pretanak). Pecite u pećnici na 180’C oko 35 minuta.
Pripremite čokoladni ganache tako da zavrijete slatko vrhnje i u njega dodate čokoladu za kuhanje natrganu na komadiće. Mješajte pjenjačom dok ne nastane jednolična smjesa.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi i prelijte ili samo prošarajte čokoladnim ganacheom.


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.