POGAČA OD KOKOSOVOG BRAŠNA I PARMEZANA

Već smo odavno utvrdili da sam “choco freak”. I nema tog doba dana ili doba godine kada mi čokolada ne prija. Iako sam vrlo izbirljiva oko iste, kada otkrijem neki top recept spremna sam ga reprizirati kroz sva godišnja doba!  Ali ljeto je. Ono THE godišnje doba kad se osjećam kriva što uopće razmatram koji recept upotrijebiti a kamoli izrealizirati ga… Cilj – izgledati podnošljivo na moru. Izbaciti čokoladu. Evo do jeseni. Ili do rođendana barem. Ali, šogor mi ima rođendan prije, a i svekrva, pa moram nešto ispeći.. a kako ispeći bez isprobavanja.. Ok, svesti čokoladu na jednom tjedno. Računajući samo radne dane.  Do tada samo lagano. Samo slano. Samo egzotično. #SAMOLJUBAV 

POGAČA OD KOKOSOVOG BRAŠNA I PARMEZANA 
4 jaja
4 žlice kokosovog mlijeka
65 g kokosovog brašna (ne mrvica)
1/4 žličice sode bikarbone
200 g parmezana + malo za posipavanje
1 žlićica mediteranskog začina
malo soli
Ugrijati pećnicu na 190’C. Mikserom umutiti jaja i kokosovo mlijeko i dodati ostale sastojke. Kalup za pečenje prekriti papirom za pečenje i namazati maslinovim uljem. Po njemu rasporediti i prstima utisnuti smjesu za pogaču debljine oko 5 mm. Po površini posipati parmezan. Peći na 190’C na oko 10ak minuta a onda smanjiti na 160’C da polako dobije lijepu boju.
Dobar tek!


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.