8 ZNAKOVA PO KOJIMA ĆETE PREPOZNATI MILENIJSKE MAME

Milenijske mame stvorile su moderno roditeljstvo. Većina njih svoju djecu ne želi odgajati na isti način na koji su i one bile odgojene te koriste različite moderne metode odgoja. Žele biti što više uključene u život svoje djece no ipak ne odričući se svojih želja i snova. Milenijske mame danas imaju veliki utjecaj na društvo i okolinu i baš su zbog toga marketinška meta svih brendova.

  1. Većina milenijskih mama je visoko obrazovana. Ne odustaju od svoje karijere zbog djece. Mnoge od njih zarađuju jednako ili čak i više nego njihovi muževi ili partneri.
  2. Unatoč tome milenijskim mamama je puno teže nego što je bilo njihovim majkama. Vrlo često rade prekovremeno i vikendom, rade puno i provode sve manje kvalitetnog vremena sa svojom djecom.
  3. Milenijske mame odrasle su s tehnologijom i internetom. Društvene mreže sastavan su dio njihovih života i aktivno ih koriste. Statistike kažu da na njima provode 4 sata više nego jedna prosječna majka.
  4. Imaju svoje vjerne sljedbenike. One su influencerice. Rado dijele informacije o proizvodima i uslugama koje koriste. Njihovo mišljenje je bitno.
  5. Ne žele biti “samo mame”. Bitno im je da imaju vrijeme za sebe. Nije im problem mjesečno izdvojiti novce za pomoć dadilje ili čistačice.
  6. Zdrav način života . Kokosovo ulje, raw torte, hrana bez glutena, vježbanje…milenijske mame imaju zdrav stil života i istome uče i svoju djecu.
  7. Sve rade drugačije nego njihove mame. S partnerima komuniciraju preko Whats App-a, imaju metode za uspavljivanje bebe, aplikacije za dojenje…
  8. Milenijske mame su kreativne. Većina njih ima neki hobi. Vole komunicirati, dijeliti vlastita iskustva. Mnoge od njih dobiju priliku svoj hobi pretvoriti u posao.