EVITA – HRVATSKE “ESPADRILE”

Sigurne smo da ste već čuli za Evita espadrile. Hrvatske espadrile, bajkovitog izgleda, koje krase stopala gotovo svih modno osvještenih dama. Iako je ljeto pri kraju, sigurne smo da ćete poželjeti jedne, makar za prošetati ih par puta prije nego uskočimo u jesensku obuću. 

Tanja Filipović, studentica 3. godine modnog dizajna, rodom iz Umaga, dama je koja kreira ovu bajku za naša stopala. Tanja je znanje o šivanju i kreiranju stekla na praksi kod poznate hrvatske dizajnerice Grete Gudelj.

Kako si došla do ideje kreiranja espadrila? Ideju sam dobila kada sam kupila espadrile u jednom našem supermarketu po vrlo povoljnoj cijeni i potpuno ih preuredila u svom stilu. Tu je počelo istraživanje gdje i kako nabaviti džonove, kako izvesti da se gornji dijelovi rade od lana, a da se učvrste, kako napraviti kroj itd. 

Jesi li zadovoljna odazivom naših modno osvještenih dama? Jako sam zadovoljna odazivom i što su naše žene prepoznale i zainteresirale se za nešto drugačije i unikatno na našem tržištu.

Kakvi su planovi za budućnost Evite? U planu mi je bilo izbaciti jesensku kolekciju, ali od trenutne gužve jednostavno ne stignem, ali ideja ne manjka, samo se treba pronaći vremena.

Evita espadrile možete pronaći u Ribica Atelier (Rovinj) i u Boutique Bellevue na Malom Lošinju, te Evita instagram profilu, a od 4.9. moći ćete ih kupiti i na Asosu.

foto: Doris Fatur