OMRON DUOBABY INHALATOR

Došla je jesen, uhodavamo se u svakodnevne obaveze koje nas čekaju tijekom godine, klinci su krenuli u jaslice, vrtiće, škole, a s radostima jesenskih boja, došle su i prve prehlade. Šmrkavi nosići, kašalj i ostale nepogode nemilosrdno vrebaju. S prvim kišnim kapima i nižim temperaturama, i nas je zahvatila prehlada. Sjećam se dok je L bio još sasvim mala beba, koliko mi je mučno bilo čišćenje nosića, a o inhaliranju da niti ne govorim. Jednom prilikom je imao i laringitis, pa je inhalator radio i po nekoliko puta na dan.

Odabir samog inhalatora nije jednostavan za nas laike. Mame se prvo zagledaju u one estetske inhalatore, kako bi i sam proces inhaliranja bio lakši, pogotovo kada imamo inhalator pandu ili krokodila i slično. Osobno, nisam bila prezadovoljna tim izborom, jer kada je nastupila ozbiljnija prehlada, takav inhalator nije bio dovoljno “adekvatan” za odraditi svoj posao. Osim samog inhaliranja, svaka od nas zna koliko je neugodan proces izvlačenja kojekakvog sadržaja bebi ili manjem djetetu iz nosića. Aspiratori koji se priključe na usisavače, odrade svoj posao, ali moje dijete ima traume svaki put kada izvadim usisavač za uobičajena dnevna korištenja.

Ovog puta sam odabrala Omron BabyDuo inhalator s nosnim aspiratorom. Dakle, inhalator i aspirator u jednom. Sam aparat djetetu nije toliko zanimljiv, ali svoj posao odrađuje perfektno.
Pakiranje sadrži i maskicu za bebu, i dodatak aspiratoru. A svi sadržaji se upakiraju u mali “gepek” kako ga moj L naziva iliti spremnik, što je djetetu zanimljivo prilikom dosadnog inhaliranja.

Sam inhalator je vrlo jednostavan za korištenje, lijek ili fiziološka otopina koju stavljate u za to predviđeni dio, pumpa se kroz kanal, lijek ili fiziološka otopina se miješaju s komprimiranim zrakom kojeg stvara pumpa kompresora, a lijek se pretvara u fine čestice i raspršuje u kontaktu s pregradom. Bitno je napomenuti da osim maskice, dobijete adekvatne inhalacijske vrhove, jedan za gornje dišne puteve, drugi za donje dišne puteve, stoga ćete koristiti onaj koji vam je u tom trenutku potrebniji. Isto tako, dobijete i usni nastavak.

Kada želite očistiti bebi nos, dovoljno je samo zamijeniti inhalacijski nastavak, staviti nosni aspirator i ponovo aparat uključiti.  Nakon što djetetu dodate fiziološku otopinu u svaku nosnicu (a fiziološka otopina služi kako bi otopila suhu i vrlo gustu sluz unutar nosa, koja ne dozvoljava našim malima da normalno dišu), pričekajte par minuta, kada iz nosa iscuri višak fiziološke otopine, stupa na snagu aspirator. Nosni aspirator ima na vrhu jednu malu rupicu, koju ćete, kada započnete sa čišćenjem nosića, prstom zatvoriti kako bi usisna snaga bila veća.

Da skratim priču, prilikom odabira inhalatora, što je jedan od “must have” proizvoda kada imate dijete, zaista je bitnije pažnju pružiti samoj kvaliteti, a ne esteti. Omron DuoBaby osim što je kvalitetan i jednostavan za korištenje, osim što služi kao inhalator, služi i kao aspirator.