NOVA TEHNIKA NADOGRADNJE TREPAVICA – LASH LIFT

Nevjerojatno je koju promjenu licu donose duge i guste trepavice te lijepo oblikovane obrve. One koje nemaju tu sreću biti prirodno obdarene time, ima načina na koje možemo do toga doći. Ja sebi recimo obrve sama korigiram i uspijem ih lijepo oblikovati dok je s trepavicama već veći problem jer su mi prekratke i nedovoljno guste pa za neke posebnije prigode posežem za umjetnima. Umjetnih ima nekoliko vrsta, one u komadu, zatim one dužine za pola oka te individualne koje se nanose pramen po pramen, a meni su ujedno te i najdraže jer izgledaju prirodnije i lakše su na oku. No, jedno je nanositi ih za posebnu prigodu, a drugo za svakodnevni izgled jer nitko si to ne želi stavljati svaki dan. Što kad želimo dobiti taj efekt bez previše razmišljanja i imati ga svaki dan?

Unazad par godina umjetne trepavice su doživjele pravi procvat, a zadnje dvije godine aktualne su ekstenzije trepavica pa postoji nekoliko načina, kao što su nanošenje trepavica jedan na jedan, tri na jedan i najviše šest na jednu trepavicu ili popularno zvano ruski volumen.

Međutim, najnoviji trend je tzv. Lash lift – podizanje vlastitih trepavica u kojem se usavršila moja prijateljica supermama jednogodišnje Iris i vizažistica Dijana Mlinar pa sam ju zamolila da s nama podijeli što to lash lift zapravo je.

Kad si prvi put čula za lash lift i gdje? Lashlift sam prvi put vidjela na Instagramu prije godinu dana i odmah mi se svidjela.

Što je lash lift tehnika? To je tehnika uvijanja prirodnih trepavica u čiji tretman su uključeni bojanje te njega keratinom.

Kome je namijenjena? Idealna je za žene s ravnim trepavicama koje se ne ističu ni uz pomoć maskare, posebice onima koje nisu ljubiteljice ekstenzija, a žele naglašen pogled i općenito da ne trebaju posezati za maskarom.

Koliko dugo drži efekt do idućeg tretmana? Traje 5-8 tjedana.

Kako to da si se odlučila educirati baš za ovu tehniku? Za edukaciju sam se odlučila jer je tehnika relativno nepoznata i malo tko ju izvodi, a ženama se jako sviđa efekt koji dobiju.

 

Mislim da ću isprobati ovu tehniku prvom prilikom i naravno, pri tome se obratiti Dijani s punim povjerenjem.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar