SVIJET SNOVA – MOJE DIJETE MOŽE PRESPAVATI NOĆ?

unsplash.com

Kada sam ostala trudna, znala sam da me čeka nespavanje. Tih prvih godinu dana, dok je beba na cikici, nema spavanja. Pripremila sam se, koliko god je to (ne)moguće. Moja dva dječaka, jedan od 3 godine, drugi od godine dana, nisu još prespavali noć. Što to znači – za mene znači – premorenost. I konačan trenutak da se javim nekome za pomoć. Jer, meni treba pomoć.

Sve što sam sebi zacrtala da neću raditi kada postanem mama – sve sam prekršila. Prva stvar – moja djeca neće spavati samnom u krevetu. Luka je odspavao u svom krevetu 6 mjeseci, nakon toga zbog jedne prehlade, preselili smo se u bračni i od tada do danas, moj dječak ne želi spavati sam. Šimun je u svom krevetiću odspavao preciznih – 0 minuta. Umor, manjak snage, nervoza, sve je to rezultiralo popuštanjem i krennula sam “linijom manjeg otpora”. Iako je to zapravo totalna varka.

Kako je u svakoj odluci koju donesete, kako u poslovnom ili privatnom životu, izuzetno važna  – potpora, tako je i u obiteljskom životu, čak i u ovim “banalnim” pitanjima, poput nespavanja – potrebna podrška. I tu značajnu ulogu ne može odigrati moj muž, jer je jednako iscrpljen kao i ja, jednako mu fali motivacije i ideje OD KUDA krenuti.

foto i video – Little People By Tea Jo

Tada sam dobila priliku, sasvim spontano upoznati supermamu, magistru psihologije i psihoterapeutkinju Marinu Ecimović. Kako se većina kava s mamama vrti oko istih tema, tako smo se dodirnule teme nespavanja i upravo tako sam saznala da je Marina pokrenula svoj posao – Svijet snova – savjetovalište i podrška za roditelje. Jedna od tema je – (ne)spavanje naših najmanjih. U Svijetu snova, ne provodi se trening spavanja, već Marina zajedno s roditeljima otkriva koji je uzrok poteškoća sa spavanjem njihovog djeteta. Uzroci mogu biti razni, zato je Marinin pristup holistički i individualiziran. 

Shvatila sam da meni upravo podrška jako treba. Zato sam odlučila s Marinom krenuti u ovu avanturu. Odluka je pala – Šimun i Luka moraju iseliti iz našeg kreveta i svi moramo početi spavati. U komadu. Možda ovo zvuči previše dramatično, ali shvaćate što želim reći. Kako bih se oporavila psihički i fizički, moram napraviti neku promjenu. Nakon što sam ispunila upitnik temperamenta moje djece i njihovim navikama spavanja, Marina nam je došla u dom i otvorila Pandorinu kutiju. Znate, dobro dođe razgovarati s nekim stručnim. U tom 4-satnom razgovoru, izašlo je iz mene sve što me opterećuje, sve ono što sam prošla u svom životu i što je ostavilo traga, sve kroz što još uvijek prolazim. Toliko katarzično, možda naizgled nevezano uz spavanje, odnosno nespavanje moje djece, ali s druge strane sve povezano u jedan životni krug. Moja priča s Marinom tek je počela, točnije od sinoć kada sam Šimuna premjestila u njegov krevetić, a o našoj avanturi ću vas izvještavati na mom instagram profilu. A do tada, u videu pogledajte tko je točno Marina i kako ona pomaže roditeljima i njihovim (ne)uspavanim ljepotanima.

Ako i vas muči ista ova tematika, na facebooku Supermama vas čeka darivanje – Svijet snova vam poklanja PAKET ČETVRTO TROMJESEČJE – zaigrajte i pokušajte i vi s Marinom i njenim Svijetom snova doći do rješenja nespavanja.