SLATKA OAZA – KIM’S COFFEE

Zagreb je pun lijepih mjesta koje treba posjetiti.  Jedan od njih je definitivno i preslatki Kim Kim’s coffee,kvartovski kafić smješten u Petrovoj ulici u kojem se osjećate kao u svom dnevnom boravku.

Pitate se po čemu je ovaj kafić poseban? Što je toliko zanimljivo? Prije svega, interijer. Naime, čim uđete u Kim’s Coffee osjetit ćete kako prostor zrači za kafiće neobičnom toplinom i domaćom atmosferom, a takvom dojmu vjerojatno doprinosi i to što je interijer organiziran kao dnevni boravak. Tapecirani drveni stolci sa šarmantnim jastučićima, sofe upečatljivog crvenog, cvijetnog uzroka na kojem se nalaze slatki jastučići glavni su komadi namještaja koji su krase ovaj prostor, a koji uspješno spajaju najbolje od skandinavskog shabby stila čineći da se svatko tko uđe kroz ulazna vrata osjeća ugodno odmah na prvu.

Ipak, unatoč predivnom interijeru, mi ovamo navraćamo prvenstveno kad se zaželimo palačinki. A o njima možemo reći samo najbolje. Možete ih birati s dodacima po svom ukusu, a nama je trenutno najprimamljivija kombinacija ona sa bijelom čokoladom, a ljeti jagodama. O kalorijama ovaj put nećemo jer bi se svaki put nakon njihovih palačinki mogli pripremiti na pješačenje do doma ili lagani trk po Maksimiru. Znači, posjet Kim’s Coffee-u isključivo ako ste spremni da se povećate za konfekcijski broj ili dva…

Ako zažmirimo na broj kalorija, uz palačinke u ponudi imaju razne vrste smoothiea, prirodnih sokova od svježeg voća ili povrća, sladolednih frapea, oreo cookie shakeova koji je ujedno i jedan od glavnih specijaliteta ovoga lokala. Ipak, u ove hladnije dane najviše pašu topli napitci od kavepoput Kim’s latte badem, Kim’s coffee lješnjak, latte speculatius, pumpkin spice latte, a od ove jeseni u ponudu su uveli i vruću bijelu Rafaello čokoladu, gingerbread latte i cinnamon dolce latte. Taman da poližete brke koje vam naprave ova slatka čudesa.

Mi znamo gdje ćemo provoditi hladne dane ove zime…


IVA

Djevojka sa juga. Sa burom i soli u kosi i srcem podno Sljemena. Zaljubljena žena. U kćer. U more. Knjige. U život. U njega. U svašta nešto i ništa posebno. Ponekad sunčana. Ponekad oblačna. Mislima  u oblacima, nogama čvrsto na zemlji. Volim miris prve jutarnje kave, zvuk tišine i šuštanja stranica knjige u kišno nedjeljno poslijepodne. Volim fotografiju. Fotografiram srcem, a ne glavom. Sve. Dijete. Osmijeh. Prolaznike. Ulice grada. Uvijek nastojim pronaći ljepotu u običnom.