KONJIĆ ZA LJULJANJE – MAKEOVER

Ovaj konjić je došao u našu obitelj prije nešto više od godinu dana. Poklonila nam ga je moja mama, a.k.a. Velika skupljačica (neka se zna na koga sam). Konjić, dakle već više od godinu dana čeka svoj makeover ali nikako nisam mogla smisliti kako ću ga točno urediti. Na kraju je moj najstariji sin uzeo stvar u svoje ruke i odabrao boje za konjića. Ispoštivala sam njegovu želju i odlučila se baciti na posao.

Konjića je prvo trebalo rastaviti i dobro ( jako dobro ) izbrusiti. Ravne dijelove sam brusila električnom brusilicom a ostatak sa brusnim papirom, ručno. Imala sam dosta posla oko brušenja. Zaista sam se htjela riješiti starog prozirnog laka jer sam odlučila drvo tretirati lanenim uljem a ono ide samo na fino izbrušenu drvenu površinu.
Laneno ulje je po meni odličan izbor za njegu drveta, pogotovo drvenih igračaka ili u ovom slučaju ljuljačke s kojom se moja djeca sigurno igrati. Osim što nije štetno za zdravlje i prepuno kemije laneno ulje naglašava prirodnu teksturu drveta i daje mu onu zdravu svijetlo-žutu prirodnu boju.
Glavu konjića sam bojala akrilnim sprejem. Na tamnoplavo lice moj malac je odlučio staviti crvenu grivu. I tako je i bilo. Stare ručkice sam odlučila ukloniti i umjesto njih sam stavila dvije drvene špule koje su se odlično uklopile u cjelokupan, blago vintage izgled konjića.
Konjić nije imao nikakvu spužvu na sjedalu nego je preko iverice bila zaljepljena plastična navlaka koja podsjeća na plastični stolnjak.
Očaj.
Odlučila sam staviti spužvu debljine 2 cm i čitavo sjedalo presvući crveno bijelim prugastim pamučnim materijalom. Materijal sam sa stražnje strane učvrstila klamericom.
Preostalo mi je samo vratiti drvenu ogradicu na konjića i moj posao je gotov.
S ovim projektom sam izrazito zadovoljna, postigla sam neki vintage cirkus look i time ispunila želju svoje najstarijem sinu koji se btw. jedva uspio uvući u konjića. 🙂


EMILIJA

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi. Plače na vjenčanjima, preglasno se smije, vrhunska je pjevačica pod tušem. Emilija će vas uveseljavati svojim DIY projektima.