MAGLLA SVUDA OKO NAS

Maglla je mali obiteljski kreativni studio, nastao iz potrebe za jednostavnim, modernim dizajnom koji bi, osim praktičnošću, uljepšao i izgledom našu svakodnevicu. Radi se o dvije sestre i supermame, koje su karakterno različite, ali slične kada je riječ o ukusu za uređenje interijera i hobijima. Kako i same kažu, ovaj posao ih ispunjava i zadovoljava želju za kreativnošću. Inspiracije im ne manjka, pa tako često rade na više stvari odjednom. Želja im je redovito nuditi nove modele proizvoda, kako bi ograničili serije. Nas su oduševile svojim proizvodima, ali i vedrim karakterima.

“Kako to obično biva, prvo smo izradili stvari koje su nama osobno bile potrebne, tako da je u stvari majčinstvo igralo veliku ulogu u nastajanju Maglle. Zajedno imamo troje djece, 5 mjeseci, 5 i 10 godina. Ubrzo se pročula vijest i krenule su narudžbe, najprije prijatelja, pa dalje… Prvo što smo izradile bio je šator – htjeli smo stvoriti adekvatan prostor za igru i čitanje od prirodnih materijala, zatim ljuljačke, a onda su na red došle i vreće, jer kako su djeca rasla, stvari je po kući bilo posvuda… htjele smo stvoriti predmet u koji možemo spremiti stvari koje koristimo svakodnevno, ali ih ne želimo stalno gledati; tako je nastalo to vizualno lijepo „spremište“.”

Kada smo ih upitale odakle ideje za izradom svakog pojedinog predmeta kažu kako je danas teško izumiti neki novi proizvod, jer imamo dojam da sve već postoji, ali treba biti svoj i u svaki proizvod unijeti neki svoj „potpis“. “Ideje za proizvode razrađujemo zajedno, a ako koja naleti na neki novi materijal i dobije inspiraciju, uvijek se konzultiramo… sam proces stvaranja proizvoda uvijek odradi jedna od nas… ono čemu težimo je da naši prozivodi budu kvalitetni, ručno obrađeni i od prirodnih materijala, i vjerujemo da su ljudi baš to prepoznali, naš trud. Od materijala najviše koristimo lan i netretirani pamuk, za kutije i okvire borovo drvo, te vunu i filc za dekoracije.”

Od proizvoda su se najbolje pokazale vreće koje imaju raznovrsnu primjenu, a mame ih naručuju za dječju sobu, pa u konačnici zadrže za sebe. Osim vreća, jako su popularni drveni okviri koje ove supermame također izrađuju same, od rezanja letvica, brušenja, bojanja do montiranja. “Naš su favorit ljuljačke, minimalistički su dizajniranje, prozračne jer su od lana i mogu se koristiti i vani i u kući. Najdraže su nam jer predstavljaju veliki odmak od standardne ponude (plastika i kričave boje).”

“Sam proces, nakon što kreiramo primjerak, vidimo koje su idealne dimenzije, koja je kombinacija najbolja – što se doduše nekada oduži, nije previše zahtjevan, imamo unaprijed pripremljene šablone, pa prema narudžbi krenemo s izradom, treba nam 7-10 dana da završimo i pošaljemo naručenu stvar. Sve nas to jako veseli i radujemo se svakoj novoj narudžbi.”

Proizvodi koje Maglla nudi uglavnom služe kao dekoracije za dječje sobe, ali  često završe i kod odraslih, njihov je dizajn vrlo jednostavan pa se može uklopiti u svaki prostor. U ponudi su šatori, ljuljačke, drvene kutije i vreće za pohranu i organizaciju, ukrasni jastuci i dekoracije za zid – girlande, platneni zmajevi i letvice za postere.