6 PROIZVODA, 10 MINUTA: SAVJETI ZA ZAPOSLENE MAME

photo credit: abeautifulmess.com

Drage Supermame,

Kad god razgovaram s mamama, bilo novopecenim ili onim s dužim stažom majčinstva i kad saznaju čime se bavim, odmah uslijedi pitanje: Kako da se nasminkam na brzinu ujutro kad je sve oko mene ubrzano?
Uvijek im dam par savjeta kako da ubrzaju postupak. Svela sam tu rutinu na 6 proizvoda koje bi svatko tko se barem malo šminka trebao imati u kozmetičkoj torbici.

1. Puder u kamenu kao najbrži način do odličnog prekrivanja.

S tekućim puderom (inače mojim omiljenim) treba biti oprezan jer se mora paziti kod nanošenja po vratu i moze izgledati neravnomjerno nanešen i onda je sve skupa dosta neuredno, a i više se masti koža te nanošenje istog traje sigurno dvostruko duže od pudera u kamenu. Čak se može koristiti i kao korektor ukoliko nemate velike podočnjake.

2. Rumenilo, rumenilo, rumenilo…

Uvijek ponavljam: Nikad ne izlazite iz svog doma bez rumenila na licu pa makar išli samo do najbliže trgovine. Ono je ključ odmornog i svježeg izgleda. Roskasto stoji većini tipova tena, od hladnih do toplijih nijansi. Iskoristite ostatak rumenila na četki i prijeđite njome po kapcima. To je i više nego dovoljno i najbrže izvedivo za dnevni make up.

3. Eyeliner

Znam da će na ovo većina vas reći da nema šanse da nanesete eyeliner ujutro kad ste u žurbi, ali kad dobijete grif, to ćete odraditi u minuti. Najbolji je vodootporni u obliku gela u tamno plavoj koja će dodati više sjaja oku od smeđe ili crne bez obzira na boju očiju.

4. Olovka za obrve

Bez obzira imate li guste obrve ili ne, uvijek ih uredite olovkom, barem popunite dio gdje su dlačice rjeđe. Cijelo lice uz uređene obrve izgleda drugačije.

5. Maskara

Uvijek koristite najcrnju crnu jer je bolji i jači efekt na očima, a i štedi na vremenu jer ne morate nanositi dva, tri sloja maskare. Slobodno preskočite donje trepavice. Efekt je dovoljan samo s gornjima.

6. Ruž i sjajilo za usne

Preporučujem da si nanesete prvo ruž, a zatim i sjajilo za usnice za maksimalni učinak uz najmanje truda. Ruž daje tzv. oslonac sjajilu da se ima za nešto “držati” kako ne bi izblijedio do sredine dana. Primjerice, odaberite skoro prozirno sjajilo jer ono daje usnama, u kombinaciji s ružem, punoću koju uvijek možete vidjeti na crvenom tepihu.

Slijedite ovih šest savjeta i uvijek ćete izgledati dotjerano uz minimalan trud.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar