5 PROJEKATA KOJE STIGNETE NAPRAVITI DOK BEBA SPAVA

Tih 15 minuta u danu je zaista savršeno, zar ne? Ok, malo se šalim, nadam se da vam bebe ipak preko dana malo dulje odspavaju.

Uglavnom, bilo da imate bebe spavače koje spavaju i par sati u komadu ili nespavače kojima je vrh pola sata, za vas sam pripremila pet brzih i jednostavnih organizacijskih projekata koje možete napraviti za vrijeme popodnevnog spavanca (mislim, možete vi i spavati, no tko još spava kada i beba spava?

Idemo onda redom:

  1. Raščišćavanje šminke

Šminka je uvijek zabavna kategorija. Prikupite svu šminku koju imate (iz torbe, kupaonskog ormarića, stolića za šminkanje ili gdje je već držite) i sve redom pregledajte. Maknite sve ono čemu je prošao rok trajanja (ili je promijenilo boju, miris i teksturu), a ostalo vratite na mjesto. Ovdje se ne morate nužno zadržavati na organiziranju jer ste ograničeni vremenom, ali mislim da vam ovo ne bi smjelo oduzeti više od pola sata ili ako ste poput mene i „kolekcija“ vam se sastoji od desetak proizvoda, 5 minuta.

P.S. Ovakva mini raščišćavanja svaki tjedan možete pratiti na mom Instagram profilu, sad smo na 4. tjednu!

 

  1. Organiziranje ogrlica

Ako vam je dosta zapetljanih ogrlica, možete ih organizirati na vrlo jednostavan način, i to uz pomoć 2 stvari koje 100 % već imate kod kuće – vješalice za odjeće i kvačica za rublje. Na vješalicu nataknite kvačice, a na nje ogrlice. Vješalicu zatim pomoću kukice objesite na zid ili na unutarnju stranu ormara. Ako vam se da (i beba još uvijek spava, ha ha ha) vješalicu možete i ukrasiti.

  1. Organiziranje novčanika

Nije baš ugodan osjećaj kad ste na blagajni, beba plače, drugim se kupcima žuri, a vi otvarate novčanik koji je nakrcan starim računima od kojih ne vidite ni novac ni kartice. Da vam se takav scenarij ne bi često događao, s vremena na vrijeme organizirajte novčanik – sve ispraznite, stare račune bacite ili ih sačuvajte ako pratite troškove, a novce i kartice uredno posložite na mjesto. Izgleda puno bolje, zar ne? Svi su detalji na ovom linku.

 

  1. Slaganje odjeće

Ne znam kako slažete odjeću, ali ako je slažete klasično na hrpice, vjerojatno ste primijetile da one baš i nisu preuredne. Ako vam to nije problem, sve 5, ali ako biste ipak željele da to malo bolje izgleda, možete se poslužiti jednim trikom – majice složite pomoću ploče za pisanje ili bilježnice A4 formata! Majicu polegnite na ravnu površinu licem prema dolje, ispod ovratnika stavite bilježnicu ili bilo što drugo A4 formata pa rukave prebacite preko (do ruba bilježnice). Lagano izvadite bilježnicu, a majicu dalje normalno složite. Nema više neurednih hrpica! Za detaljan pregled fotografija ovog postupka kliknite ovdje.

  1. Izrada domaćih sredstava za čišćenje

Čišćenje domaćim sredstvima ima mnoge prednosti, a na netu možete pronaći bezbroj recepata. Ako se odlučite za ovako nešto, pokušajte prvo sa sredstvom za pranje stakla. U bočicu samo ulijte jednak omjer alkoholnog octa i vode pa očistite ogledalo u kupaonici. Ako vam se svidi, možete se baciti i na izradu drugih sredstava.

 

I to je to! Koliko dugo spavaju vaše bebe? Stignete li što napraviti?


PETRA P.

Mama jedne tvrdoglave djevojčice, supruga i autorica bloga “Organizirajte se“. Zaljubljenica u organiziranje, planere, TO DO liste, lejbel mejkere, uredski pribor, čišćenje i raščišćavanje, minimalizam, jednostavne dekoracije i uređenje prostora s malim budžetom. Odgovorna, tiha, uvijek spremna pomoći, nespretna, pedantna… Svojom kombinacijom imena, prezimena i adrese često ljude baca u smijeh. Nakon studija i života u Zagrebu, vratila se sa suprugom u rodni kraj gdje polako, ali sigurno renoviraju kuću, prepiru se oko vraćanja stvari na svoje mjesto, ratuju s familijom oko čuvanja stvari za kasnije i uživaju u seoskoj idili. Kad odraste želi biti profesionalna organizatorica.
Facebook: Organizirajte se
Instagram: @organizirajtese