COOL CLUB MODERNI KLINCI

U trenutku kada postaneš mama, otvara se jedan sasvim novi svijet. Osim onih najvažnijih lekcija života, otkrivaš i one „slatke muke“ koje se zovu dodaci. Pod time ne mislimo samo na dječju kozmetiku, dodatke koji olakšavaju hranjenje, higijenu, dodaci u obliku 1001 igračke, već i modni dodaci. Haljinice, pidžamice, cipelice, sandalice, kupaći kostimi, trakice za kosu itd. Sve ono što imamo u vlastitim ormarima, samo u mini verziji. Što čini jednu Supermamu sretnom? Kada sve te dodatke može pronaći na jednom mjestu. Trčanje od trgovine do trgovine uvelike otežava život kada imate djecu. 

Kada razgovramo o dječjoj modi, različiti su ukusi, kao i u svemu drugome. Netko voli crno-bijele kombinacije, netko voli roze haljinice s volanima, tutu suknjice, poderane traperice za male frajere, a netko je sasvim sportski tip i dječji ormar puni trenirkicama i tajicama raznih uzoraka.

Razgovarale smo s našom supermamom Petrom (Lipstick Mom) o dječjoj modi i tome kakav je ona tip mame, a otkrila nam je i trgovinu u kojoj najčešće kupuje odjeću za svoje superklince – Baby Center. O njihovoj  Cool Club kolekciji odjeće za djecu smo već pisale, a danas Petra dijeli svoj odabir.

Pratiš li dječje modne trendove? Općenito ne pratim previše trendove, kako za odrasle, tako ni za djecu. Dogodi se ponekad da mi se svidi komad koji je trenutno u trendu, ali pristalica sam nekih svevremenskih komada koji se uvijek daju iskombinirati. Što se dječje mode tiče, moram priznati da ni ne primjećujem neke posebne trendove osim nekih hit-likova iz crtića koji se nađu kao print na odjeći. Najviše volim da odjeća za djecu ‘diše’, da su jednostavni krojevi koji im omogućuju nesmetano kretanje i igru. I volim klince vidjeti u bojama, naravno da se zalomi koji monokromatski outfit, ali više volim na njima šarenilo. Nekako mi i klinci djeluju sretnije. 🙂 Također volim pristupačne cijene jer djeca zaista brzo rastu i ne vidim smisao trošenja veće količine novaca za nešto što za mjesec dana više neće moći nositi.

Misliš li da roditelji pretjeruju kada djecu oblače po posljednjim modnim trendovima? Što se tiče roditelja koji oblače djecu po posljednjoj modi, nemam neko posebno mišljenje, svatko radi što mu odgovara, no generalno mi bude žao vidjeti klince npr. u Uggsicama u kojima teško hodaju jer im noga bježi. Ako je klincima udobno, zašto ne? Muž i ja nismo u tom điru, no nikad ne reci nikad

Hoćeš li Lotu oblaciti u “matching outfite”? Matching outfiti su mi fora ako nisu pretjerani. Zaista ne volim mamu i kćer vidjeti u rozim haljinicama na volane, previše mi je to. A imam osjećaj da se većinom to nudi. Više se volim uskladiti sa sinčićem, nekako mi je to više fora, kao i muž sa kćerkicom. Nedavno su njih dvoje imali sive trenirkice i bijele majice, kćer je imala dodatno trakicu za kosu i to mi je veća fora nego da nas dvije hodamo u istim haljinicama. 

Što ti je važno kada biraš dječju odjeću? Kod odabira dječje odjeće najbitnija mi je tkanina koja diše, jednostavni modeli i cjenovna pristupačnost. Volim Baby center jer kod njih nađem jako slatke i funkcionalne komade za djecu, njihov pamuk mi je odličan, a cijene su stvarno primjerene i uvijek izađem sretna s obavljenom kupovinom. Ima jednostavnih komada odjeće, ima veselih printeva, a ima i ‘konkretnih’ komada kao što su košulje i traperice pa tamo nađem odjeću za svaku priliku. I zadnje, možda najmanje bitno, ali tamo odjeća odgovara konstituciji moje djece. U većini highstreet brendova imam osjećaj da rade odjeću za nezgrapnu djecu. Ili su modeli predugi, a preuski, ili prekratki, a preširoki. No možda je to samo do moje djece.

*foto: Pepper Weddings