NEUTRALNA – SOBA KOJA RASTE ZAJEDNO SA VAŠIM DJETETOM

Photo by @b_l_o_o_m_r_o_o_m

Bilo da imate blizance različitog spola ili jednostavno ne želite dječju sobu definirati prema stereotipima, roza za curice i plava za dječake, donosim vam neke smjernice koje će vam pomoći u dizajniranju dječje sobe.

BOJA

Boja sobe je često definirana spolom djeteta, ali kada stvarate neutralnu, spolno neodređenu dječju sobu, ne znači da u potpunosti morate ukloniti boje. Započnite sa neutralnom paletom, popust sivih ili krem tonova, a zatim boju unesite kroz posteljinu i dekoracije. Nemojte se bojati kombinirati više boja, npr. Bilo koje pastelne boje su odlična kombinacija i izgledaju sjajno jedna kraj druge a uz to mogu biti i za curice i dečke.

Photo by @b_l_o_o_m_r_o_o_m

KREVETI

Umjesto da birate krevete koji su po bojama ili oblikom karakteristični za dijete muškog i ženskog spola, radije birajte neutralne i funkcionalne krevete poput kreveta koji danju mogu služiti kao kauč i osigurati im dovoljno prostora za igru, a navečer se razvući i postati veliki, prostrani krevet ( ovo je super opcija i kada je soba dijeljena ). Krevete u obliku kućica djeca također obožavaju jer im preko dana služi kao prostor igru ( možete im postaviti zavjese, rasvjetne lance… ) a navečer za spavanje pod vlastitim „krovom“ ?

Photo by @lovingitpl | @opalamalgorzata

TEMA

Spolno neutralna dječja soba ne mora biti zakinuta za temu koje vaše dijete voli. U ovaj tip dekoriranja sobe također se može provesti tema podmorja, dinosaura, princeza, ali pokušajte ne pretjerivati. Nepisano pravilo je 70% neutralnih elemenata i 30% tematskih dekoracija kako bi stvorili lijepo i ugodno okruženje. Ono što bih savjetovala je da se radije odlučite za lako zamjenjive dekoracije u bojama, a namještaj i zidovi da budu u neutralnim bojama. Znate da mi, mame, često volimo nešto mijenjati, pogotovo dok su mali pa ne izražavaju svoje želje. I zato je ovaj tip sobe jako zahvalan – uz vrlo mali budžet možemo u potpunosti promijeniti temu sobe.

Photo by @morelessines

INDIVIDUALNOST

Upotrijebite individualnost vašeg djeteta kako bi dizajnirali dječju sobu. Što vole? Koja im je omiljena aktivnost? Dali su naklonjeni likovnoj umjetnosti? Te slike možete uokviriti i postaviti na zid sobe. Pa čak i one koje su apstraktne, poput njihovog prvog „šaranja“ po papiru. Vole čitati, listati slikovnice? Stvorite im mali kutak sa podlogom na podu i jastučićima. Vole košarku? Postavite im mrežu i neka ubacuju plastične loptice. Vole se ljuljati? Postavite im ljuljačku i sreći neće biti kraja. Svi ti detalji mogu vam biti smjernice za dizajn sobe. Najgore što možete učiti je pronaći sliku sobe na internetu i u potpunosti ju iskopirati. Djeca su fascinanti mali ljudi od kojih možemo i mi, roditelji, puno naučiti. Promatrajte ih i unesite njihovu individualnost u prostor. Tek tada će imati najljepšu sobu u kojoj će voljeti boraviti.

Photo by @morelessines

Photo by @b_l_o_o_m_r_o_o_m
| @lulaloospace

Photo by @b_l_o_o_m_r_o_o_m
| @lulaloospace

Photo by @mamma.ulrikke

Photo by @misstiptop

Photo by @misstiptop

Photo by @mamma.ulrikke


MATEJA

Supermama Lari bez imalo mira koja ima samo svoj pravac i drugo ju ne zanima i nježnoj i osjetljivoj Luciji. Rođena u Vukovaru, živim u Zagrebu, vlasnica web shopa Lulaloo, jednostavna, ne volim kad mi se netko obraća sa „Vi“ , organizirana, uporna. Obožavateljica čokolade, cheesecake-a, Ikee , interijera, kave i visokih potpetica koje kupujem i čekam nečiju svadbu da ih obujem. Nisam „in“ jer sam se tek nedavno zaljubila u Instagram pa me možete pratiti na @b_l_o_o_m_r_o_o_m, a na portalu Supermame ću vam pisati o interijerima – uglavnom dječjim.

 

 

Posjetite online trgovinu Lulaloo ovdje.

Facebook: Lulaloo

Instagram: @lulaloospace