NIKADA NISAM HTJELA BITI MAMA

Ovo sigurno niste čule od niti jedne mame do sada na portalu, ali ja NIKADA NISAM HTJELA BITI MAMA, niti se UDATI.
Strašno zvuči zar ne?
Sad ću vam objasniti, pa će sve biti jasnije…

Naime, ja sam najstarije dijete u mojoj obitelji od nas devetero djece. Da, dobro ste čule.
Tako da sam u najkraćim crtama rečeno, od malena gledala tu nezabavnu, strašnu, tešku stranu odgoja, kao što su nespavanje, raznorazne dječje bolesti, plač, bljucanje, proljevi, bronhitisi itd.

Sad je jasnije, jel’ da ?

Ali u život je ušao moj sadašnji suprug, inače moj susjed, također priča za sebe…i dogodila se ljubav, napokon i sa moje strane, a on je kao bio u mene zaljubljen 7 godina prije toga svega.
Vezu smo započeli u Bosni, ubrzo se preselili u Zagreb i tamo dobili dvije curice Kaju 2009 godine te Klaru odmah godinu poslije.

I to je posebna priča.

Nakon šest godina života u Zagrebu i svačega proživljenog, odlučismo sreću potražiti u “toj” Njemačkoj.
Sada već četiri godine živimo u lijepom malom mjestu pored Frankfurta, gdje smo 2015 godine dobili sina Davora.
Također smo i ovdje svašta proživjeli, od prilagodbe, učenja jezika (ja nisam znala reći više od “Guten Tag“) prolaska prijatelja i rodbine kroz naš mali stan, kako to obično biva kada tek dođeš u Njemačku, do najtežeg perioda u mom životu, leukemije mog 21-godišnjeg brata.

E sada, kako ovaj cijeli tekst ne bi ispao kao jedan veliki crnjak i “Bože moj što je ova sve proživjela“, sretna vijest je –  ŽIVA SAM.
I pozitivnija nego ikada, s još više vjere i ljubavi u sebe…životnog elana, pozitive i entuzijazma,
a bilo je tu i depresija i prekomjernog pušenja cigareta, plača, milion puta postavljenog pitanja “zašto baš meni“.
Ali vjerujte, Bog – svemir uvijek ima bolji plan za nas, čak i kada je najteže, trebate samo vjerovati.
Bilo je teško, ali držala sam se samo Njega, jer logika i um u tim trenucima zaista mogu samo odmagati.

Jedna od metoda koju sam tada intenzivno koristila je bila vizualizacija, bez da sam tada čula za Anu Bučević, Louise-u Hay i sve ostale motivacijske govornike. Jer, Bože moj, ja sam po prirodi bila čista pozitiva, tako da to nikada nisam “morala” furati i sve te stvari su u biti prirodne, samo što ih nekad zaboravimo i zapostavimo.

Evo i primjera, svaki dan kada bih išla kući iz bolnice, ostavljajući bolesnog brata, idući kući bebi od 4 mjeseca, počela bih dobivati slike brata u lijesu i cijele obitelji u crnini. I jednu večer mi dođe neki glas i kaže “a zašto ga ne bi zamišljala kako je živ, zdrav i kako se ženi za svoju voljenu curu”.
I tako sam i počela vizualizirati lijepe stvari i sad ne mogu reći da je baš to pomoglo da brat ozdravi, ali kombinacija vizualizacije, molitve, pozitive i ljubavi je sigurno upalila.

Sada je živ i zdrav i sretno oženjen, a nećete vjerovati ja sam mu bila donor matičnih stanica, iako su doktori rekli da nisam najbolji izbor jer sam već rodila djecu…i to je bilo nešto novo što sam tada saznala. Da sa svakim novim rođenjem djeteta majka izgubi dio sebe, da nismo u medicinskom smislu više kao cijela osoba, nemamo onih 100 posto sebe više nikada.

Cure, žene, majke moje, da skratim ovu prvu priču.
Nakon svih negativnih događaja u mom životu, nekako sam dobivala nadnaravnu snagu i volju za dalje…a zašto?

Zato što sam se okrenula pozitivnim stvarima, svojoj zdravoj djeci, zrakama sunca, zagrljajima, poljupcima, dugim šetnjama, kavama bez cigareta, muzici koja zaista liječi, divnim razgovorima sa voljenim osobama.

Ne uzimajte sve te stvari zdravo za gotovo, jer u tim stvarima i sadašnjem trenutku je ŽIVOT. Ja i sama danas često zaboravim, pa se naživciram radi gluposti, tražim sebe u poslovnom smislu, sumnjam u svoje sposobnosti, pitam se kako dalje.

Ali lako i brzo se vratim u dubinu sebe i znam da je sve točno onako kako treba biti, jer dajem sve od sebe i još više od toga i onda mi preostaje samo da čekam i vjerujem.

Poruka glasi, maštajte samo pozitivno, vjerujte i puno se smijte, na kraju sve dođe na svoje.


NIKOLINA @nickys_harmony

Supermame troje prekrasne djece, dvije curice i dečka. Najbolja supruga na svijetu, kad ne brojimo pms dane. Najbolja prijateljica, jednoj divnoj Ivani već preko 20 godina. Najstarija sestra od pet braće i tri sestre. Zaljubljenik u sve nacije i planiram proputovati svijet jednog divnog dana. Zaljubljenik u život,male stvari, duhovnost, svemir i Boga.