S MAMOM NA “DEJTU”

Ova jesen nas je počastila visokim temperaturama, sunčevim zrakama i dobrim raspoloženjem. Najveći „gušt“ poslije napornog radnog dana je skupiti klince iz vrtića i zaputiti se u grad obojen najšarenijim jesenskim bojama i uživati u jurnjavi.

Od kada je Luka dobio brata, nastojim jednom tjedno odvojiti vrijeme samo za nas dvoje. Ljubomora kod tako malih klinaca je česta stvar, stoga je „vrijeme za mamu i Luku“ jedina stvar koja nas spašava drame kod kuće. Držim ga za ruku, uživamo u šetnjama gradskim ulicama, vožnji tramvajem i uspinjačom. Vidim da on uživa otkrivati čari grada, a s njime i ja.

U gradu sve češće susrećemo poznata lica s Instagrama. Moje drage mame blogerice s kojima se i u privatno vrijeme družim. Tako smo Petra, Marge i ja odlučile zabilježiti ovo popodnevno druženje u najdivnijem parku našeg Zagreba. Druženje ispunjeno glasnim smijehom, trčanjem, zagarantiranom zabavom za klince, iako se mame pritom izmore. Dogodi se da tako trčimo za njima, uspijemo tu i tamo razmijeniti koju suvislu rečenicu. Kako kave s djecom najčešće pođu u krivom smjeru i zahtijevaju distrakciju u vidu ekrana,  u torbici imamo one zalogajčiće koji nam daju predah, a našim klincima ukusnu užinu– Frutek kašice u malim vrećicama na istiskivanje. Kašice koje bez grižnje savjesti mogu dati svom djetetu, kada ne stignem pripremiti „homemade“ verziju, jer su bez dodanih šećera i konzervansa, od pomno odabranih sastojaka.Kašice su nove i za razliku od Frutek kašica u staklenki kojih se tako rado sjećamo iz djetinjstva, primjerene su za starije mališane jer ih ohrabruju da se hrane samostalno. Ne moramo razmišljati o dodatnom priboru, podbratku i ostalim dodacima za hranjenje, a za „prvu pomoć“ u parkiću dođu kao naručene. Luka ih obožava.

Volim stvarati s njim uspomene, volim ih imati zabilježene u obliku fotografije. I koliko god navečer budem umorna i iscrpljena od trčanja za njim i pokušavanju druženja s prijateljicama, ipak vidim koliko mu to znači, koliko je sretan što smo nas dvoje uzeli vrijeme za sebe i stvorili neke sasvim svoje uspomene. Naravno,čim dođemo doma, Luka otrči Šimunu i prepričava mu što on sve nije vidio i doživio. Smiješno je to natjecanje klinaca, natjecanje koga mama više voli.

U suradnji s tvrtkom Fructal.
Foto: Anže Mulec