ISKUSTVO MAMA BLOGERICA U BORBI S ATOPIJSKIM DERMATITISOM – EUCERIN ATOPI CONTROL

Od trenutka kada postaneš mama kreće jedna nova avantura. Briga za to malo biće, za njegovo zdravlje, za njegovu sreću, za njegov osmijeh. U trenutku kada nešto krene drugačije od zamišljenog, isplaniranog, kreće osjećaj nelagode i straha. Jedna od dijagnoza koja prepadne roditelje je i dijagnoza atopijskog dermatitisa. Zato je važno unaprijed se informirati o simptomima ove bolesti, kao i o načinu prevencije istog. Tu je najvažniji faktor adekvatna njega kože naših najmanjih. Borbu s atopijskim dermatitisom prolaze i neke od naših mama blogerica. Kako se bore s ovom dijagnozom kod svojih najmanjih, podijelile su s nama na kavi u jednom od najljepših zagrebačkih interijera. 

 

Kako je jedan od važnijih faktora u borbi protiv atopijskog dermatitisa redovna i ispravna njega kože, naše mame su podijelile s vama svoju rutinu njege koja im u tom procesu pomaže, a i dojmove o Eucerin Atopi Control proizvodima za njegu atopične kože koje koriste prilikom njegovanja kože svoje djece. Eucerin Atopi Control su idealna njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama. Smanjuju suhoću, osjećaj zategnutosti kože, perutanje i vrlo važno – ublažava osjećaj svrbeža.

LIDIJA (@lilihalodecoration)

Za svoje klince pažljivo biram proizvode. Posebno pazim na kozmetiku. Toma reagira na kemikalije crvenilom, svrbežom, suhom kožom i to zna trajati i po par dana. Jednom smo nakon dječje igraonice imali epizodu od skoro pet dana problema s kožom. Ali takvu da je po cijele dane plakao. Od tada ga ne vodim na mjesta gdje se klincima pušta pjena party, gdje je prljavi tapison na podu, ne koristim omekšivač za odjeću,  ali najviše od svega pazim na kozmetiku. A to ste sigurno primjetili i na mom profilu. Od kada pazimo na takve stvari, problema nema. Te proizvode koristim i sama na svojoj koži i jako mi odgovaraju. Primjetila sam koliko dugo ih koristimo, da me jako smetaju kreme s umjetnim mirisima. Zato koristimo Eucerin AtopiControl losion za tijelo i Eucerin AtopiControl ulje za pranje.”

SAMANTA (@sam.and.sons)

Naša rutina prije spavanja uključuje kupanje 2 puta tjedno u uljnoj kupki, a ostatak tjedna mazanje cijelog tijela i lica sa losionom, sve to sa Atopi Control od Eucerina koja se pokazala kao savršena kombinacija za ove vjetrovite i hladnije dane koji strahovito isušuju malenu osjetljivu kožu čak i onda kada nam atopijski dermatitis miruje. Kremu sam počela koristiti u naidealnije vrijeme. Vrijeme kada je koža mojih mališana toliko suha te prekrivena krastama od češkanja i hrapavim dijelovima. Nakon jako puno isprobanih preparata namijenih upravo toj dijagnozi moram priznati da je ovaj losion napravio svoju zadacu. Koža im se doslovno preko noći znatno oporavila, hidratizirala te umanjila osjećaj svrbeži i crvenila.”

MARICA (@sagitta_hr)

„Svoju djecu uopće ne kupam u kadi, s mlađim sinom sam prestala dok je počeo čvrsto stajati, a tuširanje je svaki drugi dan. Razlog tomu je atopijski dermatitis s kojim se borimo još od kad je M bila bebica. Na preporuku pedijatrice prestala sam ih kupati svaki dan. Iza tuširanja ide hidratacija kože. Odlučili smo isprobati Eucerin i zaista sam zadovoljna. Iritacije su se smanjile, kod M čak u potpunosti i povukle. Kod IM ima još hrapavih djelova ali znatno manje nego prije i više se ne grebe kroz san.”

 

TENA (@tiny_tomboys)

Naša kćer Bianka prva je u obitelji kod koje su se pojavili simptomi atopijskog dermatitisa, te smo prema uputama dermatologa počeli provoditi posebnu njegu njene kože, a neke navike smo i sami usvojili. Dotadašnji ritual kupke zamijenili smo tuširanjem, a nakon toga nanesemo Eucerin kremu. Dodatno namažemo dijelove koji su se nama pokazali najkritičniji i na kojima joj izbija atopijski dermatitis – šake, nadlaktice i pregib iza koljena. I dok nam ljeto nije toliko problematično, kada krenu zimske temperature obavezno prije jutarnje šetnje namažemo šakice kremom kako bi dodatno zaštitili i hidratizirali kožu od hladnog zraka. “

EMILIJA (@skare_i_makaze)

Kod nas se pojavila prva fleka ove sezone i to točno na sredini čela. Nadam se da ćemo uskoro izaći iz faze Ad-a. Sa starijim sinom smo završili tu priču u njegovoj trećoj godini života. Kako se mlađem već sad pojavio atopijski ( kao i prošlu zimu) – pred nama je još jedna sezona njegovanja i hidratacije kože kako bolest nebi uznapredovala. Naša borba i dalje traje, ali u njoj nam uvelike pomaže Eucerin koji hidratizira, ublažava iritaciju i štiti dječju kožu već od trećeg mjeseca života.”

LEA (@babyfashion_by_babyliam)

“Liam se sada već sam maže kremom više puta dnevno kada mu izbije atopijski, a najdraži od svega mu je Eucerin sprej koji instant umiruje svrbež i osjećaj peckanja. On ga zove ‘parfemić’ jer ga asocira na one dječje male parfeme. Uvijek nam je pri ruci jer zaista u sekundi olakša! (I ja ga koristim jer i ja imam AD”

 

IRENA (@ira_home)

Oboje moje djece je sklono atopijskom dermatitisu koji često zna biti vrlo neugodan, posebice uslijed znojenja, nošenja toplije, vunene odjeće u zimskom periodu, konzumacije nekih od namirnica ili izlaganju prašini. Osim vidljivog crvenila, svojim svrbežom stvara nelagodu, a time i nervozu kod djece. Stoga izuzetno pomno biram kozmetiku za njegu dječje kože. Trenutno koristimo Eucerin proizvode i jako smo zadovoljni. Uljna kupka nježno čisti i umiruje kožu, te zajedno sa losionom za tijelo nakon kupanja njeguje i sprečava daljnje isušivanje kože. Proizvodi su bez mirisa, boja i parabena kako bi se smanjio rizik od iritacije kože i alergija.”

 

MONICA (@mommy_daily_adventures)

„Kada ti dijete ima atopijski dermatitis, nastojiš mu osigurati najbolju njegu, najbolje moguće proizvode. Uzrok atopijskog dermatitisa najčešće dolazi iznutra, uzrokovan stresom ili brigom vašeg djeteta. Mi se s AD borimo od Sarinog rođenja. Srećom kako je odrastala tako se AD povlačio, a koža postajala sve bolja. I dan danas se zna pojaviti crvena mrljica ili suha koža koju onda njegujemo Eucerin Atopi Control kremicom i uljem koji joj pomažu kod ublažavanja crvenila i svrbeži.“