SASTOJCI
80 ml vode
80 ml biljnog miljeka (bademovo, rižino, zobeno)
40 g kukuruzne krupice
3 datulje ili 1 žlica sirupa od datulja
1 kruška
1 žličica cimetaZa dekoraciju: borovnice (smrznute ili svježe), ekspandirani amarant, kruška ili neko drugo voće po želji.
80 ml biljnog miljeka (bademovo, rižino, zobeno)
40 g kukuruzne krupice
3 datulje ili 1 žlica sirupa od datulja
1 kruška
1 žličica cimetaZa dekoraciju: borovnice (smrznute ili svježe), ekspandirani amarant, kruška ili neko drugo voće po želji.
Postupak:
1. U posudu za kuhanje uliti vodu i biljno mlijeko te staviti na laganu vatru da se kuha.
2. Naribati krušku na što tanje komadiće i ubaciti u posudu sa vodom i mlijekom.
3. Dodati cimet i datulje te promiješati.
4. Dodati kukuruznu krupicu i kuhati prema uputama sa pakiranja (otprilike oko 10 minuta).
5. Servirati u zdjelicu i dekorirati sa borovnicama, ekspandiranim amarantom i kruškom ili voćem po želji.
VINKA @veganica_hr
Strastvena obožavateljica veganske hrane. Otkad zna za sebe voli kuhati i smišljati malo zdravije recepte. Kako bi sačuvala sva svoja jela odlučila ih je objavljivati na blogu Veganica.hr. U slobodno vrijeme kuha, fotografira, čita, putuje i istražuje svijet veganske prehrane. Voli slatko i slano ali posebno je veseli raditi sirove torte. Želja joj je pokazati kako su veganska jela jednostavna, zdrava i prije svega jako ukusna.