bajkoviti vikend u Ogulinu

Za Festival bajki u Ogulinu, moram priznati da nisam prije čula. Možda jer su moji klinci bili premali za takve izlete, pa takve informacije koje ti nisu od važnosti u tom trenutku – prečuješ. Zapravo, sjećam se kada je moja kuma vodila grupicu klinaca na izlet u Ogulin. Pričala mi je s oduševljenjem o Ivaninoj kući bajki, tim više jer je oduvijek velika ljubiteljica Ivane Brlić Mažuranić. Tada mi je ushićeno rekla – moraš voditi Luku u Ogulin!

Fenomenalno je kako nam se par mjeseci kasnije, pružila prilika da upravo surađujemo s Ogulinskom turističkom zajednicom i sami posjetimo Festival bajki. Festival za koji do tog trenutka – nisam znala niti da postoji.

Spakirali smo 3 kofera stvari, jer s djecom je svejedno putuješ li na 2 dana ili 2 tjedna, rezervne odjeće mora biti u izobilju, jer – blato, vjetar, znoj, voda itd. Zaputili smo se u Ogulin. Prethodno sam s Lukom čitala Regoča i Kosjenku, ne bih li mu malo dočarala što će sve vidjeti u tom malom gradiću.

Što nas je sve dočekalo? Tri dana programa od 10 – 20 sati. Kada god izađeš u grad – nešto se zbiva. Moram priznati kako je mrvu više radionica za stariju djecu – pa se moglo prisustvovati radionicama filcanja vune, laserskog graviranja, izrada sapuna, robotike, pirografije i izrade polaroid fotografija. Dakle – radionica u izobilju za malo starije kreativce. Osobno bih voljela da su te radionice bile na otvorenom, ali zbog velikog protoka ljudi, radionice su se izvodile u školama i knjižnicama.

Mi smo se odlučili raširiti dekicu i posjesti na glavnom trgu i sudjelovati u izrađivanju vilenjačkih kapica i vilinskih vjenčića, a Mariju smo obukli u vilu, bila je prava atrakcija. Jedna od popularnijih atrakcija bilo je polaganje vozačke dozvole za let na metli. Tu smo se mi – supermame vještice odlično snašle.

Posebno nas je oduševila Ivanina kuća bajke. Izazov za sva osjetila naših najmanjih. Luka je najviše ostao pod dojmom razgovora s Čarobnim ogledalom koji je u njemu prepoznao hrabrost i dodijelio mu ulogu čarobnog bića – kornjače-zmaja.  Mi, roditelji, malo smo odahnuli dok su klinci gledali projekciju crtića u kući bajke, a nakon toga uslijedilo je skakanje na trampolinu i dupla doza šećerne vune.

Na svakom kutku ovog pitoresknog grada, izvirivali su čarobnjaci i vještice, a Klaun Zvekan nas je posebno nasmijao svojim performansom.

Moram priznati da bih Ogulin opet došla vidjeti, ali ovoga puta u mirnijoj varijanti, van festivala, kako bi još posebnije doživjeli sve blagodati koje se nude. I ovoga puta vratili bi se u najljepši smještaj u kojem smo bili – Jezersku vilu u Dujmićima na samom jezeru.

Naš vikend u Ogulinu zaista je bio – bajkovit.

SONJA Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica, pravnica, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, obožavateljica kave i sarkazma.