brze palačinke za male i velike od tri sastojka

Ovaj recept pao mi je na pamet kada je Julia krenula sa dohranom. Primijetila sam da zob voli u kombinaciji sa gotovo svim namirnicama, a najviše sa mlijekom, bananom i žlicom bademovog maslaca. Jedno jutro ubacila sam u blender upravo te sastojke kako bi napravila kašicu, ali sam pomislila zašto ne bi napravila malo gušću smjesu i probala ispeći male palačinke, samo za nju? Ispale su savršene! To joj je i dalje najdraži doručak. Nema mi slađeg nego kada je Davor ujutro presvlači, ja u kuhinji pečem, a onda ona veselo dotrči i još se iz druge sobe uzbuđeno veseli: „Činke, činke činke!“

Pribor

Blender

Tava za palačinke

Žlica

Šalica

 

Sastojci

Zobene pahuljice

Mlijeko*

Banana

*U početku sam dodavala AD ili bademovo mlijeko koje sam sama spravljala, a nakon godine dana sam počela sa kravljim. Vrsta mlijeka ne utječe na konačni rezultat.

 

Priprema:

Šalicu zobenih pahuljica ubacite u blender.

Manje od pola šalice mlijeka dodajte i izmiksajte.

Narežite bananu i dodajte je smjesi.

Ostavite da smjesa odstoji dok vi grijete tavu za palačinke. Kada nemam tu tavu, „običnu“ tavu za svaki slučaj premažem kokosovim uljem kako se palačinke ne bi zalijepile.

Nakon par minuta smjesa bi se trebala malo zgusnuti i biti nešto gušća od smjese klasičnih palačinki. Žlicom izvadite smjesu na zagrijanu tavu. Žlica je dobar omjer za količinu smjese jer će se palačinke raspadati budu li veće od toga.

Kada vidite da se u smjesi rade rupice, okrenite na drugu stranu i kratko pecite.

Poslužite!

Julia ih najviše voli jesti sa bademovim maslacem i jogurtom, Davor sa kikiriki maslacem i medom, a ja sa dobrim, starim džemom.

Želim vam dobar tek i puno umrljanih ručica i obraščića!

 

IVANA Supermama čija je glava uglavnom u oblacima. Vječno je neodlučna, sve joj brzo dosadi i stalno je u potrazi za promjenama, a za to krivi Blizanca u horoskopu i Vagu u podznaku. Dizajner interijera. Mama plavooke Julije skandinavski plave kose.