domaći sladoled od malina

Domaći sladoled sam još prije 15-20 godina sama doma radila. Ne sjećam se recepture, ali znam da sam stalno eksperimentirala: bili su tu sladoledi od vanilije, čokolade, jagode, pa kombinacije tih i drugih sastojaka. Tada mi je bio najbitniji okus, ali s godinama mi je ipak postao važniji sastav, iako ni okus ne zanemarujem.

Tako sam ovog puta napravila sladoled bez vrhnja i šećera, ali da opet ima fini okus – umjesto vrhnja stavila sam grčki jogurt (jer to i inače radim, jako je kremast i podsjeća na vrhnje), a umjesto šećera sam stavila datulje (koje su slađe i od samog šećera).

Ljeto je pravo vrijeme za sladoled. Jer, što ima ljepšega ljeti od sladoleda i zalaska sunca? A pogotovo kada se spoji to dvoje.

Zato sam odlučila napraviti svoj domaći sladoled, od malina ovog puta, i ponijela sam ga na plažu kako bih ga tamo, uz zalazak sunca, potamanila.

Koliko se brzo sprema domaći sladoled (i koliko nema nepoznatih i nerazumljivih sastojaka), malo je reći.

I zato neću puno pisati ni objašnjavati. Umjesto malina možete staviti jagode, borovnice, kupine, aroniju… igrajte se i uživajte!

sastojci

250 g malina
400 g grčkog jogurta
2 banane
po želji 5 datulja (da bude slađi)

priprema

Sve staviti u blender i izmiksati.

Izliti u kalupe i ostaviti u škrinji najmanje 4 sata da se smrzne (ja obično ostavim preko noći da budem sigurna).

 

 

 

Link na originalan post je ovdje. Uživajte u ljetu i u sladoledu!

Fotografija: Unsplash

 

TEA Supermama djevojčice, velikih plavih očiju. Ovisnik je o “to-do” listama, a u multitaskingu je dostigla level pro. Životni joj je moto: carpe momentum, a drugi je opisuju kao “50 nijanse roze”. Udana za najboljeg prijatelja, koji ju strpljivo vozi po cijeloj Lijepoj našoj.