prvi virtualni skup za trudnice

pexels

Ako ne znate odakle započeti i gdje biste mogle dobiti pozitivne i provjerene informacije, prijavite se za 8 dana poroda – online skup s primaljama, doulama i edukatoricama (www.lele.hr/online)

Skup će se održati u zatvorenoj Facebook grupi gdje će se tijekom 8 dana, od 8. do 15.8. svakodnevno objavljivati po jedan edukativni video. Grupa će poslužiti kao privremena online zajednica gdje se trudnice mogu informirati i biti podržane od strane iskusnih žena koje svakodnevno buduće mame pripremaju za porod.

Što trebate znati da biste vi i beba bili sigurni u porodu? Trudnice će dobiti praktične i osnažujuće savjete o tome kako ostvariti svoje porođajne želje, kako učiniti rodilište prijateljskijim okruženjem i kako od partnera napraviti saveznika. Sudionice skupa govorit će o tome kako (praktičnim tehnikama) učiniti da porođaj ne bude „najgora bol u životu“ nego zaista transformativno iskustvo.

Na skupu sudjeluju stručnjakinje iz Hrvatske i susjednih Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije: Antonela Cesar Brajković (CD DONA doula), Ksenija Malia Leban (doula i Red Tent voditeljica), Kristina Vidaković (Hypnobirthing porođajna edukatorica), dr. sc. Teja Škodič Zakšek (doktorantica primaljstva i viša predavačica), Dolores Radonić (doula i Dancing for birth instruktorica), Maja Sabolić (fizioterapeutkinja i postpartum doula), Ivana Veličkov (primalja i doula) i Tatjana Ljuština Milaković (aromaterapeutkinja i doula).

Željele smo da ženama iz cijele regije bude dostupan temelj kako se pripremiti za porod, kažu organizatorice, doule Jasmina Brković i Jela Ravnjak. Gdje god da se nalazile, treba im samo internet veza da na svojem laptopu ili mobitelu mogu pristupiti 8 intervjua, postavljati pitanja u grupi i dobiti provjerene odgovore.

Materijali će biti dostupni za svo vrijeme trajanja skupa i moći će se ponovno pregledavati po želji još sljedeća 3 mjeseca koliko će grupa ostati otvorena.

Prijave su otvorene do 8.8. na www.lele.hr/online!