kako zabaviti dijete s lupilu keksićima?

Sjećam se, negdje u petom mjesecu ove godine, otkrila sam Lupilu bio keksiće. Probala sam jedan, i nisam se mogla zaustaviti. Tu istu večer, stiže mi na mobitel poruka od drage prijateljice: “Ej, ovi su keksi prefini.” Dvije mame uspavale su djecu, i poskrivećki jedu njihove slatkiše. Zvuči poznato? No, ovaj put bez grižnje savjesti jer su ovi prefini keksići bez šećera. Zob i heljda inače su moje najdraže žitarice koje redovno konzumiramo. Povremeno i sama ispečem kekse, no nikad mi ne ispadnu ovako meki, a da ih još napravim u obliku nekih životinjica ne dolazi u obzir.

Prije mjesec dana spakirali smo kofere i preselili se na naš najdraži otok gdje ćemo provesti cijelo ljeto. Izazov je bio ne ponijeti previše stvari, kao što radim skoro svake godine, te spakirati sve u jedan srednji kofer. Čak sam uspjela ugurati ne želim vam priznati koliko vrećica naših najdražih keksića iz Lidla.

A osim, što ih jedemo, s njima se i zabavljamo. Sve je počelo spontano.

Lupilu keksići potiču maštu i kreativnost. Naše je ljeto počelo šestosatnom vožnjom hidrogliserom od Pule do Zadra. Opremila sam se raznoraznim igračkama, vježbenicama i bojankama kako mom četverogodišnjaku ne bi bilo dosadno. Nakon niti sat vremena vožnje i nakon što je barem sto puta pitao “mama, jesmo došli?” postalo mu je, naravno, dosadno. Ništa nije pomagalo pa sam odlučila izvaditi keksiće kako bi nešto grickao. Sasvim su slučajno, maca, pas i medo, postali naši glavni zabavljači. Glumili su i izmišljali priče i tako nas zabavljali dobar dio puta.

Na moru nemamo puno igračaka. Ako nismo na plaži, igramo se doma te izmišljamo nove igre. Stefi jako voli vježbenice, osobito zadatke gdje mora spojiti parove. Kako smo sve vježbenice već popunili, inspiraciju sam opet pronašla u Lupilu keksićima.

 

Spojite parove. Na običnom papiru posložite keksiće/životinjice i neka ih dijete crtom poveže u parove. Poslije ih popapajte!

Učimo brojiti i zbrajati.  Vadite životinjice iz vrećice i brojite ih (npr. tri mace, tri psića, itd…) Ili ih zbrajajte.

Ukrasite deserte. Nedavno su Stefiju došli prijatelji na igru, puding sam ukrasila keksićima, bili su oduševljeni!

S Lupilu keksićima zaista nikada nije dosadno. Obavezno ih nosimo i na plažu, pogađamo tko će koju životinjicu izvući i grickamo!

Upravo smo od bake naručili novu turu iz Zagreba jer su naši najdraži keksići trenutno na sniženju 20%!

A vi što čekate?

 

MARTINA Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi. Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Funkcionira poprilično dobro s obzirom na konstantan nedostatak sna. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju.