sva lica majčinstva

anainmamaland.com

Kad smo pokretale portal Supermame.hr cilj nam je bio stvoriti zajednicu žena koje se međusobno podržavaju, razumiju i koje su spremne s drugima podijeliti svoja iskustva o majčinstvu. O majčinstvu bez uljepšavanja. O majčinstvu bez cenzure. Puno vas s nama svakodnevno dijeli svoje iskrene priče, kako na portalu, tako i na društvenim mrežama, te tako osnažujete ovu sve više rastuću zajednicu. Drago nam je da se naš pokret i val pozitive i podrške širi i dalje.

Instagram ima svoje pozitivne i negativne strane, no s vremenom je postao i medij koji spaja mame. Supermami Ani @ana.in.mamaland poslužio je kao inspiracija za mali projekt kojeg je dugo planirala pod nazivom “Sva lica majčinstva”, a koji kreće 10. listopada.  Otkrila nam je o čemu se točno radi.

“O ovom projektu sam jako dugo razmišljala, planirala, pisala u rokovnik, križala, šarala, prepravljala. Ideja je tu odavno, ali sam htjela da se odradi kako treba. Ideja je došla kada sam krenula s dohranom i tražila objave i highlights-e drugih mama. Ja sam osoba koja ne sluša savjete koje nije tražila, ali ako trebam savjet volim čuti više različitih iskustava ili mišljenja. Stalno sam razmišljala “Jao da bar mogu na jednom mjestu naći više mišljenja o ovoj temi”. Otada sam, malo po malo, razrađivala ideju. Ime sam smislila stvarno brzo. Odmah sam išla provjeriti postoji li već hashtag #svalicamajcinstva i bila jako sretna što je “slobodan”.

Za ostvarenje ovoga projekta trebam pomoć i to je bilo zapravo najteže – izabrati mame koje će sudjelovati. Izabrati mame koje su različite, koje imaju različita stajališta i iskustva o raznim temama…trebalo je i ograničiti broj mama jer nikome se ne da čitati ako je toga previše. I bilo je stvarno užasno teško prekrižiti neke mame jer su mi sve tako drage, ali sam shvatila da ovo moram gledati kao posao ako želim da projekt uspije.

Jako mi je drago što su me ove divne žene pristale podržati.

Iskreno strah me bilo hoće li ijedna pristati, jer treba vremena za odraditi to, a sve smo između posla, djece, kućanstva i još hrpe drugih obaveza.

S ponosom mogu reći da sam okupila grupicu mama koje su različite u svakom pogledu. Nas 10 ćemo jednom u 10 dana sve imati objavu na istu temu vezanu za majčinstvo. Pisat ćemo svoja iskustva, doživljaje, savjete… Iako smo i do sada to radile, ovo je posebno jer ćemo to raditi istovremeno, koristiti ćemo hashtag #svalicamajcinstva prema kojem će svi zainteresirani moći pratiti objave te o istoj temi, isti dan, pročitati više iskustava/mišljenja/savjeta. Ovisi u kojem smjeru projekt bude išao, možda otvorimo zasebni profil ili neku stranicu na kojoj će biti sabrani svi tekstovi koje objavimo, ali to ćemo
odlučiti “u hodu” nas 10 zajedno, jer ovo više nije MOJ projekt, ovo je NAŠ projekt.

CILJ/SVRHA ovog projekta je da pokažemo mamama da nisu same, da postoji barem još jedna mama koja se osjeća baš kao i ona, koja proživljava isto i koja se suočava sa istim izazovima…da podijelimo svoja iskustva i tako pomognemo nekoj mami koja upravo proživljava nešto s čim smo se mi već borile, da pokažemo mamama da su najbolje mame svojoj djeci, da sve nailazimo na izazove i da sve ponekad posrnemo i mislimo kako možemo bolje, ali bitno je da smo svjesne da radimo kako najbolje znamo i možemo…i da smo sve mame za čistu 10!

Moja mala ekipica su ove divne žene: @anavladusic @bisous.fee @cupoftea.mama @iva_d_iva @iwaiva @lorena_m_f @our_little_stories_ @sweetmama_blog @tinki_pink

Ono što me jako jako jako usrećilo su pozitivne reakcije kada sam objavila ovaj projekt. Dobila sam mnoštvo poruka podrške i to mi puno znači.

Prva objava ide 10.10. Nadam se da će projekt biti uspješan i čitan.”