koliko vrijedi život mame?

Možete li procijeniti koliko vrijedi život mame? Kada bi morale u novcima izraziti koliko vrijedi jedan život, bi li to mogle napraviti? Odgovor bi bio: neizmjerno. Svačiji život vrijedi neizmjerno. Ali, svejedno vas pitamo… Koliko vrijedi život mame?


Kada postaneš mama, dobiješ jako puno uloga. Više nisi „samo“ žena i/ili supruga. Postaješ majka, a to je sasvim posebna kategorija. Ulogom majke dobiješ bezbroj zanimanja. Postaješ njegovateljica, dadilja, učiteljica, kuharica, čistačica, psiholog, vozač… Mogle bi nabrajati u nedogled.

Koliko vrijedi život mame?


Majčinstvo je jedini posao gdje nema godišnjeg odmora ili bolovanja. Posao na kojem često stojiš na nogama, nemaš pauzu i nemaš plaću. Posao gdje odrađuješ i dnevnu i noćnu smjenu. Koliko puta ste se našle u situaciji da niste od jutra stale? Uhvatile predah i par minuta za sebe. Djeca traže svoje, posao traži svoje, brak traži svoje. Dom traži svoje.

A kada mama uzima vremena za sebe? Stane li to vrijeme za sebe u 24 sata?


Jesmo li svjesne da brigom o sebi, zapravo brinemo o našim najmanjima? O njima, koji ovise o nama. Briga o sebi je zapravo briga o njima. Tko ih uspavljuje, mazi, njeguje? Tko zna gdje je toplomjer? Tko zna kada je termin za cijepljenje? Tko zna napraviti one posebno fine palačinke? Tko zna napraviti onu čarobnu pileću juhu koja liječi i najbolnije grlo?

Mama zna.

Koliko vrijedi život roditelja?

Iako volimo uvijek misliti o pozitivnim stvarima, postoji jedno pitanje koje ne bismo smjeli ignorirati – što bi bilo s našom obitelji da nam se nešto dogodi? Tko bi nas zamijenio? I ono, na što možda rijetko mislimo, koliko bi to koštalo? Sa svim onim što znamo da mama radi za svoju obitelj i bez obzira na to jeste li mama domaćica ili zaposlena majka ili mama poduzetnica, cijena bi zasigurno bila velika.

Kada bi bili prisiljeni izraziti u kunama, koliko to vrijedi život roditelja, prema izračunima na temelju prosječnih plaća za posao čistačice, učiteljice, kuharice, njegovateljice i radnog vijeka od 30 godine, došle smo do ovog iznosa…

minimalno 8.781.840kn

Zašto smo računale sve ovo? Iz razloga što ne volimo razmišljati što ako nam se nešto dogodi. Ali, razmišljanjem o tome “što ako se nešto dogodi”, razmišljamo o sigurnosti naše djece. I upravo iz tog razloga svatko od nas roditelja, trebao bi razmišljati o životnom osiguranju.

GRAWE proizvodi životnog osiguranja odgovaraju na potrebe svih nas jer su raznoliki i time prilagođeni svim skupinama, od klasičnog životnog osiguranja za slučaj smrti i doživljenja (GRAWE CLASSIC) pa sve do kombinacije životnog osiguranja i zaštite u slučaju nastupa teške bolesti kod osiguranika i/ili djeteta (GRAWE ELITE 20 PLUS).

Osim sigurnosti za vaše najmilije što je glavna svrha životnog osiguranja, pružaju nam i neku vrstu štednje jer volimo vjerovati da ćemo istek svoje police životnog osiguranja dočekati živi i zdravi i svoj uloženi novac iskoristiti za ostvarenje nekih svojih, dugo sanjanih snova.

GRAWE CLASSIC program nudi vam: zaštitu obitelji u slučaju smrti, pravo na sudjelovanje u dobiti, financijsku zaštitu i stabilnost. (više informacija ovdje)

GRAWE ELITE 20 PLUS vam, osim financijske sigurnosti za vaše najbliže u slučaju smrti, nudi i financijsku pomoć kojom se možete služiti za liječenje u slučaju da obolite od jedne od 20 teških bolesti i stanja. Osim toga, uključeno je i 10 teških bolesti i stanja kod djece osigurane osobe. Dakle GRAWE ELITE 20 PLUS program sastoji se od osiguranja za slučaj: prirodne smrti, smrti kao posljedice nesretnog slučaja, doživljenja, drugog liječničkog mišljenja, nastupa određene teške bolesti i stanja osigurane osobe (npr. srčani infarkt, karcinom, moždani udar, multipla skleroza, paraliza, koma, teške opekline, gubitak glasa i funkcije govora, gluhoća, itd.), nastupa određene teške bolesti i stanja djece osigurane osobe (određene bolesti) (karcinom, kronično zatajenje bubrega, transplantacija organa, paraliza, sljepoća, koma, gubitak udova, teška ozljeda glave, teške opekline, gluhoća). Više informacija potražite ovdje.