dva pitanja koja “obavezno” moraš postaviti svakoj ženi

pexels.com

Iako ima mnoštvo pitanja koja se OBAVEZNO trebaju postaviti svakoj ženi, dva su osnovna i trebate ih poštivati.

kad ćeš se udati?

Jer u njezinim godinama je Vesna već bila udana, vrijeme joj je, već je u TIM godinama, već je dugo sa dečkom, ima siguran posao i najviše od svega – bio bi red. Da bi pitanje dobilo na težini, svakako pitajte to u svakoj prilici i čim češće, kad zajedno pijete kavu, na svakom obiteljskom okupljanju ili druženju kad je po mogućnosti više ljudi, da svi mogu sudjelovati u ispitivanju i da ima publike. Samo vas molim, prije nego krenete sa tim pitanjem, razmislite i zapitate se o nekim stvarima.
Je li ona to uopće želi? Je li njezin dečko to uopće želi? Što ako s takvim pitanjima samo još više  pritišćete njezinu dušu punu briga jer bi ona to htjela, ali ne želi i druga strana? Zašto bi ona to morala? I što znače stvari poput vrijeme ti je i u TIM si godinama? Neke žene, koliko god da im “je vrijeme” možda nisu spremne na to. Neke žene, iako su u tim godinama, možda su shvatile da osoba koja je kraj njih, nije osoba s kojom žele provesti ostatak svog života. Ali, zbog tog pitanja koje im se uzastopno ponavlja i zbog određenog pritiska, kao i zbog tih godina, biti će u poziciji da prihvate nešto zbog čega uopće nisu sretne. I što mislite da radite s naglascima na njezine godine i vrijeme?
Koje su ustvari TE godine? Zrelost i godine nemaju baš puno veze, jel’ tako? I koje je to točno vrijeme za udati se? Što želite time postići? Ako želite da se osjeća manje vrijednom, tužnom ili ljutom, na dobrom ste putu. Jeste ikada čuli da je neka žena rekla: “Aha, Vesna je bila udana u mojim godinama pa daaaa, to je jako dobar razlog da se onda i ja udam. Niste? Valjda s razlogom.” Bilo bi dobro da PRIJE prvog pitanja, sami sebi postavite ova pitanja niže navedena. Možete, a i ne morate. Kao što se i ona može, a i ne mora udati.

kad ćeš imati dijete?

Jer Vesna je već imala dvoje u njezinim godinama, vrijeme joj je, svakim danom ide sve starija, a ne mlađa (ovo je općenita činjenica, tko ide mlađi?), u braku/vezi je sad već dugo.
Također, kao i kod prvog pitanja, bilo bi dobro da se to pita čim češće (najbolje kod svakog uzimanja daha) i sa čim više ljudi u blizini jer publika čini razliku i isto tako daje na težini pitanja.
No, kao i kod prvog pitanja, opet bi bilo dobro da se prije toga zapitate neke stvari.
Poput: Mogu li/može li imati dijete? Možda je u procesu potpomognute oplodnje i nije dobila pozitivan rezultat? Što ako je dosad imala čak nekoliko negativnih rezultata? Možda je imala spontani? Ili nekoliko njih? Jeste se zapitali koliko joj boli priuštite tim vašim pitanjem? Koliko osjećaja tuge?
Želite li da se osjeća tužno? Ne? Onda nemojte postavljati takva pitanja.
A što ako se ona ustvari ne želi udati i ne želi imati dijete? Što u tom šokantnom slučaju? Što ako ona uopće nije ni približno kao Vesna i ne želi biti? O, ne. To ne može. Jer moraš biti unutar kalupa. Moraš biti prava žena i željeti/imati obje stvari. Mda. NE moraš.
Ne moraš ti ništa draga moja, što ne želiš. Ako se osjećaš da ti NIJE vrijeme za brak iako si u TIM godinama (još uvijek ne znam kojim točno, al’ ok), onda nije. I to je OK. Ako nisi u vezi, a u TIM godinama si, bez brige draga, živi svoj život punim plućima, a kad i ako dođe onaj pravi, znati ćeš. I to je OK. Bez obzira na pitanja koje dobivaš, budi ponosna. Jer si jednako vrijedna, baš kao i Vesna sa svojim brakom i dvoje djece. I tvoj je život ispunjen i vrijedan baš kao i njezin. I sva ta pitanja su više odraz tuđih očekivanja i razmišljanja i nemoj se s njima opterećivati. Uživaj u svom putovanju života jer je jedinstveno, posebno i prekrasno. Jer je samo tvoje i ničije više. Tvoje. Originalno i veličanstveno. Baš poput tebe.
Barbara je mama troje prekrasnih zvrkova koja piše lifestyle blog Veetrina i koja ima potrebu sa svijetom podijeliti svoj kutak svemira. Velika podrška u svemu joj je suprug koji vjerno isprobava njezine nove recepte i divi se apsolutno svim diy projektima koje napravi (hahahaha, ovo zadnje je jedna velika laž ). Sa svojim zvrkovima istražuje i radi nove stvari i na taj način uči nešto novo i o sebi. Obožava se smijati i trudi se uvijek gledati na vedriju stranu života.