kako otići na spoj s mužem?

Nedavno sam pročitala jednu jednostavnu rečenicu: “Prije nego što smo postali roditelji, bili smo ljubavnici”… Tako istinito, no kada vam se svakodnevica sastoji od mijenjanja pelena, igranja s legićima, trčanja za toddlerima, kuhanja, čišćenja i još stotinu drugih potpuno neseksi stvari, ponekad na to zaboravimo.

Kad Mister dođe doma sve što želiš je staviti djecu u krevet i uživati u tišini, zavaliti se na kauč i gledati  Netflix. On je naravno dobrodošao, ali što manje interakcije to bolje!

NOT GOOD! Srećom, oboje shvaćate da je vrijeme za spoj. Ali zbog toga što su vas vaša djeca istrenirala da pojedete večeru u 5 minuta prije nego što završi na podu te zbog toga što jedva držite oči otvorene u 21.00, dolazite do spoznaje da ste zaboravili kako je to imati spoj s vlastitim mužem.

Kako biste bolje shvatili ono što vam govorim opisat ću vam kako je prošao naš zadnji spoj: “Rođendan mi je i uspjeli smo pozvati dadilju da dođe pričuvati dečke. Dolazi u 19.00 i nakon dugog pozdravljanja uspijevamo izaći iz stana oko 19.15. Dolazimo u restoran u 19.30, naručujemo jelo u tri slijeda i gotovi smo u 20.30!?!?! Da, da…i…kako bi ipak izbjegli povratak kući u vrijeme kada baš idu na spavanje, odlučismo prošetati i popiti negdje piće; samo što umjesto pića na kraju pojedosmo McFlurry Snickers…moja krivica.

Pošto sada znam bolje, evo nekoliko savjeta koje bih dala sebi prije sljedećeg spoja s mužem.

Pripremite teren.

Ovo vrijedi za sve –  što više pričate o tome, više ćete misliti o tome i više ćete uživati…nekoliko dana prije spoja šaljite si porukice i pričajte o tome kako jedva čekate da imate vrijeme samo za vas dvoje.

Oslobodite djevojku u sebi.

Sjećate se koliko ste se pripremale za spoj prije nego što ste se udale? Napravite to i sad – vjerujte mi, isplatit će se. :-))

Ne pričajte o djeci čim sjednete za stol.

Naprotiv, izbjegavajte tu temu prisjećajući se vaših dana prije djece, kad ste postojali samo vas dvoje.

Započnite dan sa espressom!

Ovo me naučila moja Instaprijateljica i superžena Sina i zaista je učinkovito. Nećete se boriti kako biste držali oči otvorene u 21.00, a možda se spoj nastavi i kad stignete doma. 🙂

Zadnje, no ne zbog toga i manje važno – SMIJTE se zajedno, čak i ako vaša fancy večera završi u McDonaldsu nemojte se zaboraviti smijati s vašim partnerom, to će vam definitivno zagarantirati uspješan provod!

Kako vi uspijevate naći vrijeme i energiju za spoj s vašim boljim polovicama? Imate li neki savjet za nas?