vaginalni porod nakon carskog reza – edukacija za žene i doule

Vaginalni porod nakon carskog reza (popularno zvanog VBAC) nešto je što sve više žena priželjkuje, a ne zna otkuda krenuti. Više o tome mogli ste pročitati u tekstu naše doule kolumnistice Une i Dr. primaljstva Teje Škodiček Zakšek.

Balkanska organizacija nezavisnih doula već je dulje vrijeme osjećala snažnu potrebu za organiziranjem jedne posebne edukacije na ovu, itekako bitnu temu i s veseljem vam javljamo da su u tome i uspjele!

Kako nam i same kažu:

“Potaknute vašim čestim upitima i željom da ovu goruću temu napokon približimo svim zainteresiranim ženama, majkama, doulama, ideja je napokon realizirana. Kroz vikend edukaciju, pokriti ćemo sve važne teme, kako za majke koje su rodile carskim rezom, tako i za one koje se spremaju na svoj vaginalni porod poslije carskog reza, ali i za sve doule koje su tu uz žene u tim važnim trenucima i žele im pružiti najbolju moguću skrb i podršku.”

Iskusne primalje i doule s dugogodišnjim iskustvom pričati će vam o tome zašto je dobro pokušati roditi vaginalno nakon prethodnog carskog reza, što su mitovi, a što istine vezani uz temu, koji su koraci do uspješnog VBAC-a te od čega se sastoji priprema (emocionalna, mentalna i fizička) za takav porod kroz tromjesečja trudnoće.

Edukacija je zamišljena u ovom obliku radi osjetljivosti teme i osobne intime, te se zbog toga organizira u ograničenom broju od 25 sudionica, a mjesta je ostalo još nekoliko.

VBAC Women edukacija održati će se za vikend od 27. do 29.11.2020. u toplom ambijentu Eko kuće Trpuci u okolici Zagreba (Vukomeričke gorice).

Cijena pune kotizacije iznosi 1000 kuna po osobi.

Rana kotizacija iznosi 750 kuna za prijave do 01.11.2020. a nakon toga je puna cijena kotizacije 1000 kuna do 20.11.2020.

Prijave i sve dodatne informacije za ovu edukaciju primaju se na mail adresu: bond.balkandoulas@gmail.com.

Prilikom prijave molimo naznačiti sljedeće informacije:
-ime i prezime
-kontakt mail adresa i broja mobitela
-možete staviti u napomenu ukoliko ste doula

Organizatorice ove edukacije su voditeljice udruge BOND (Balkanska organizacija neovisnih doula) i BAM (Balkansko udruženje primalja), a više o njima možete pronaći na stranici www.bedoula.com.

Iskreno se veselimo ovom vikendu gdje ćemo zajedno dijeliti znanje i podršku u svrhu osnaživanja žena u njihovim željama te kako bismo potaknule dijalog i edukaciju o sve aktualnijoj i bitnoj temi.