tečaj za trudnice

online tečaj za trudnice za osnažujući porod u rodilištu

tečaj za trudnice
Fotografija: Jela Ravnjak

Od sada trudnice mogu bilo kad i bilo gdje pristupiti online tečaju za trudnice koji ih priprema za osnažujući porod u rodilištu.

porod je započeo, a što sad?

“Porod je započeo, a što sad” naslov je online tečaja koji žene priprema za izazove od prvog znaka poroda do posljednjeg truda.

Pokrivene su sve faze i razne nedoumice koje se javljaju prije i tijekom poroda te česti scenariji koji zadese trudnice. Uključeni su odgovori na najčešća pitanja koja trudnice zanimaju, kao i škakljivi detalji poput onog kako prepoznati sluzni čep, pucanje vodenjaka ili prave trudove.

Sve lekcije nalaze se na platformi za učenje i dostupni su odmah nakon prijave. Materijali se zatim u vlastitom tempu mogu pregledavati više puta jer pristup traje godinu dana.

8 modula sadrži preko 30 sažetih i snažnih videa oblikovanih u zaokružene tematske cjeline, uz dodatne audio materijale i fotografije koje će im dočarati porod. 

ciljano napravljen tečaj za trudnice

Trudnice su često preplavljene informacijama tako da je tečaj ciljano napravljen da pokrije ono najvažnije, a na kraju je lista izvora gdje se po želji može saznati više. Sve je potkrijepljeno istraživanjima i poveznicama na relevantne izvore, kao što su aktualne preporuke Svjetske zdravstvene organizacije. 

Uključeni su i tjedni praktični zadaci koji će trudnicama pomoći primijeniti ono što su čule. Često puta priprema za porod ostane na mentalnoj razini. Samo čuti informacije nije dovoljno, ako naučeno ne znaju kako primijeniti. Od povezivanja s tijelom do komunikacije u rodilištu, svaki modul se fokusira na jedan zadatak – jedan korak u pripremi za porod.

Uz tečaj za trudnice dolazi i pristup moderiranoj Facebook zajednici gdje će se jednom mjesečno održavati tematski pozivi uživo koji će pokrivati dodatne teme i odgovarati na pitanja.

tečaj za trudnice
Fotografija: Stella Mešić

koncept tečaja za trudnice gradio se par godina

Iza tečaja stoje Lele – Jasmina Brković i Jela Ravnjak, dvije doule i porođajne edukatorice koje su ovaj koncept gradile protekle tri godine. 

“Radimo sa ženama koje žele više od svojeg poroda, onima koje ne žele da samo prođe nego žele da bude njihov porod bude pozitivno i transformirajuće iskustvo. Kao pratnja na porodu, stekle smo jedinstveni pogled na svijet rađanja u našim bolnicama. Malo po malo, pretočile smo što smo naučile, svoje znanje, iskustvo i strast u e-tečaj koji će ženama dati što trebaju za osnaženi porod u rodilištu.”, kažu Jasmina i Jela.

Više informacija o tečaju i o prijavi na tečaj potražite na lele.hr/porod