ususret majčinstvu – online program podrške za trudnice

Udruga Foliot organizira online tečaj podrške budućim mamama.

Trudnoća je posebno doba života žene. To je vrijeme stvaranja novog identiteta. Svi dosadašnji identiteti i životne uloge ulaze u proces promjene. Uz rast djeteta, rastu i buduće mame, tjelesno i emocionalno, pokušavajući obuhvatiti sve što jesu i ono što tek postaju. Samim time rastu i strahovi, naročito usred svjetske pandemije. Udruga Foliot ovog prosinca organizira ciklus online radionica za trudnice.

Teme o kojima će govoriti dotiču se straha, prepoznavanje i razumijevanje strahova vezanih uz trudnoću i strahova povezanih s pandemijom, prihvaćanja promjena– promjena vezanih uz identitet i uloge, emocionalne pripreme za porod i majčinstvo kroz pitanja i odgovore kao što su: što očekivati, kako razumjeti, kako tumačiti emocionalna stanja, te izradu plana poroda u suradnji s doulom.

Ovaj online program za trudnice provoditi će Nina Čikeš Stegić, liječnica i doula i Nina Vračević Eškinja, pedagoginja i geštalt psihoterapeutkinja.

Na ovom programu možete sudjelovati iz sigurnosti svog doma, iz bilo kojeg grada ili mjesta, dijeliti svoje misli, postavljati pitanja, graditi mrežu poznanstava, biti podrška drugim trudnicama kako bi znale da nisu same u ovim izrazito izazovnim vremenima. Ovo će biti mjesto na kojem će se prvenstveno graditi podrška, samoj sebi i međusobno.

Održati će se četiri susreta u trajanju od 90 minuta, rok za prijavu na ovaj ciklus radionica za trudnice je do 30. studenog 2021. Za sudjelovanje na ovom prvom online programu podrške za trudnice, potrebno je poslati svoju prijavu i kontakt podatke na mail foliot.info@gmail.com.

Iznos mjesečne članarine po promotivnoj ponudi za prosinac iznosi 250 kn.