Torta od jagoda s čokoladom i mascarpone sirom by Tonka Radić Čobanov.
Ako se kao i mi veselite sezoni jagoda onda je ova torta kao stvorena za to! Klasični biskvit s čokoladom s jagodama i krem sirom idealna je kombinacija za sve nadolazeće proljetne rođendane i proslave ili jednostavno kad se poželite nečega slatkog.

Torta od jagoda s čokoladom i mascarpone sirom
Sastojci za biskvit
– za kalup od 20 cm, ali možete slobodno i od 22 cm
4 jaja
200 g šećera
1 prstohvat soli
200 ml suncokretovog ulja
200 ml mlijeka
350 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
100 g čokolade ili čokoladnih kapljica
Priprema
Miksajte jaja, šećer i sol oko 5 minuta dok ne postanu kremasti i blijedo zućkasti. Umiješajte suncokretovo ulje i mlijeko uz lagano miješanje.
U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih dodavati uz stalno miješanje.
Ako koristite čokoladu, grubo je narežite. Te špatulom umiješajte.
Kalup obložite pek papirom.
Pečemo na 180 °C 40-45 minuta. Pečenje ovisi od pećnice. Ako vam nije gotovo nastavite peći. Duljina pečenja ovisi i o veličini kalupa u kojem pečete kolač.
Ako vam je kolač previše rumen, a nije pečen, prekrijte ga aluminijskom folijom
Pečeni biskvit izrežete na 2 dijela.
Sastojci za kremu
500 g krem sira
250 g mascarpone sira
80 g šećera u prahu
300 g jagoda izrezanih na kockice
Priprema kreme
Miksajte krem sir, mascarpone i šećer u prahu
Operite jagode, narežite na male komadiće. Špatulom ih dodajte u nadjev.
Kolač ukrasite po želji.


Za još recepata zapratite @tonkina_kuzina