trudnoća, porod, dječje bolesti – naša iskustva iz bolnica

U novoj epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Lorenu Mamić Franjić na Instagramu poznatiju pod nadimkom @lorena_m_f, majku dvoje djece.

Ovu smo epizodu posvetile jednoj zanimljivoj temi – a to su naša iskustva iz bolnica. Počevši od same trudnoće, poroda carskim rezom, prvim danima s bebom u bolnici i svega onoga što dolazi poslije do dana provedenih u bolnici zbog dječjih bolesti. Sonja i Lorena podijelile su svoja iskustva. S kakvim su se izazovima suočile, što im je bilo najteže u tim danima i kakvu su podršku dobile. Također su popričale o stanjima i uvjetima u samim bolnicama te o važnosti donacija i ulaganja u njih.

Epizoda je snimljena u suradnji s Inom koja već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj i dobrobit djece smatrajući svojom obavezom pružati podršku i pomoć.

Svi stručnjaci se slažu kako je na promicanju i zaštiti zdravlja djece važno raditi od najranije dobi. Osiguravanjem zdravstvene zaštite i skrbi, promicanjem zdravih stilova života, prevencijom bolesti i ozljeda i brojnim drugim mjerama doprinosi se očuvanju i zaštiti zdravlja djece te smanjuje rizik za razvoj bolesti. Različiti negativni izazovi današnjice i globalne promjene utječu na djecu, a na svima nama je da pokušamo te nepovoljne utjecaje smanjiti na najmanju moguću mjeru kako bi osigurali dobrobit za djecu.

Zato je INA ove godine odlučila donirati dječje odjele hrvatskih bolnica. INA će dječje odjele podržati s 900.000 kn. Sredstva će biti usmjerena na unapređenje kvalitete zdravstvene skrbi, bilo da je riječ o nabavci neophodnih aparata ili uređenju i opremanju pojedinih odjela. S istim ciljem INA je u zadnjih 11 godina zdravstvenim institucijama donirala 7,7 milijuna kuna.

Više o samom projektu i donacijama pročitajte na ovom linku.

Foto: unsplash.com