za uspješno dojenje potrebna je podrška mami!

Dojenje – savjeti stručnjaka i iskustva mama u novom broju Magazina Supermame.

Prije nešto više od sedam godina, netom prije nego što smo postale majke po prvi put, mislile smo da o dojenju znamo sve. Mislile smo da je to nešto što dolazi sasvim prirodno i da je upravo taj dio majčinstva jedan od lakših. Nitko nam nije rekao da se za dojenje moramo pripremati. Da o dojenju moramo učiti. I jedna i druga prošle smo težak put, no uz puno muke, suza, pokojih izgubljenih živaca i podrške bližnjih i stručnih osoba – uspjele smo.

Voljele bi da su nam rekle što nas čeka. Voljele bi da nismo bile usamljene na našem putovanju. Voljele bi da smo tada imale informacije koje su majkama dostupne sada. Voljele bi da se tada pričalo o dojenju kao što se i danas priča.

Ipak, i dalje majke odustaju od dojenja zbog nedostatka edukacija, informacija, zbog neznanja, zbog osuđivanja i nerazumijevanja okoline.

Zato smo povodom Svjetskog tjedna dojenja koji se obilježava od 1. do 7. kolovoza, ovaj broj Magazina odlučile posvetiti temi dojenja. Nadamo se da ćete u njemu pronaći korisne informacije i savjete te prije svega podršku.

Zahvaljujemo se našem dugogodišnjem partneru i sponzoru ovog broja Philips Aventu koji nas potiče na razgovor o ovako važnim temama.

Zavirite u sadržaj, a Magazin preuzmite na OVOM LINKU.