sočan kuglof od ananasa i kokosa za sve kojima nedostaje ljeto

Kuglof od ananasa

Dosta ti je hladnoće? Imam rješenje. Ovaj će te recept vratiti u ljeto i vrući dan na plaži, samo što u ruci nećeš držati Piña Coladu već krišku bezalkoholnog kuglofa.

Kao i uvijek, baza se sastoji mekanog biskvita kojemu ananas daje sočnost, a kokos okus sunčanog ljetnog dana.

Kuglof od ananasa i kokosa

Sastojci

-250g maslaca, sobna temperatura
-300 g šećera
-6 jaja
-450g glatkog brašna
-1 žličica praška za pecivo
-1 žličica đumbira, mljevenog
-1 prstohvat soli
-120 ml kokosovog mlijeka
-30g kokosovih Pahuljica
-200g ananasa iz limenke

Glazura

-150g bijele čokolade
-3 žlice kokosovog mlijeka
-ribani kokos za posipanje

Postupak

*maslac i jaja moraju biti sobne temperature

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete gustu i pjenušavu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miješanje.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Zatim dodajte brašno i kokosovo mlijeko naizmjenice smjesi jaja uz stalno miksanje na maloj brzini.
Dobro ocijedite kriške ananasa i narežite na male kockice.
Kocke ananasa špatulom umiješati u smjesu.
Kalup za kuglof poprskajte sprejem za pečenje ili premažite maslacem i pažljivo pospite brašnom.
Pecite u pećnici oko 55-60 minuta na 180°C.
Da biste provjerili je li kolač pečen, ubodite u biskvit drveni štapić. Kada štapić izađe suh i čist, kolač je pečen.
Ostavite da se ohladi oko 10 minuta. Zatim izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi.
Na laganoj vatri otopite čokoladu u kokosovom mlijeku i prelijte preko kuglofa.

rolada od orea i bijele čokolade – Tonkina Kuzina

Za ostale recepte zapratite @tonkina_kuzina