Jako volim okus i miris dizanog tijesta, ali ponekad mi se ne da čekati da se tijesto digne. Zato imam odličnu vijest za vas! Ovo tijesto izgleda kao dizano tijesto, ima sličan okus, a priprema se u tren oka.
Odlično ide uz slatke i slane nadjeve.
A Oreo? Ma tko ne voli te keksiće! Toliko izvrsnih kolača se može napraviti od njih.
Rolada od Orea i bijele čokolade – recept
sastojci za tijesto
250 g glatkog brašna
100 g svježeg sira (ja sam ovog puta uzela quark svježi sir s manje masti jer volim njegovu teksturu)
1 jaje
4 žlice mlijeka
5 žlica ulja
1 prašak za pecivo
75 grama šećera
sastojci za nadjev
6 Orea
150g bijele čokolade
glazura
150 g šećera u prahu
40 grama krem sira
2-3 Orea
malo limunovog soka
postupak
1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari i stavite da se malo ohladi.
3. Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i pomoću nastavka za tijesto umijesite tijesto.
4. Razvaljati tijesto.
5. Preko toga rasporedite čokoladu, samo rub ne mažemo. Usitnite Oreo i ravnomjerno rasporedite.
6. Čvrsto smotajte od kraćeg ruba prema sredini. Zatim zarolajte drugu stranu do sredine. Krajeve lagano saviti prema unutar i staviti u kalup.
7. Stavite tijesto u kalup za kruh i pecite 25- 30 minuta. Gotov kolač pustite da se ohladi.
8. Prosijte šećer u prahu i pomiješajte s krem sirom i malo limunovog soka dok ne dobijete čvrstu glazuru. Rasporedite po vrhu kolača i pospite Oreom.
Dobar tek!
Za ostale recepte zapratite @tonkina_kuzina