ubija li rutina želju za seksom? donosimo savjete kako probuditi strast

Seks u braku: kako rutina ubija seksualnu želju?

U današnjem ubrzanom svakodnevnom životu, mnogi parovi suočavaju se s izazovom održavanja strasti u svojim vezama. Jesu li rutina i svakodnevne obaveze krivi za smanjenje želje za intimnošću među partnerima i kako možemo ponovo probuditi strast u braku i dugim vezama otkrivamo u novoj epizodi podcasta.

U epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo seksualnu terapeutkinju Dubravku Gladoić Håkansson koja nam je otkrila možemo li ponovo probuditi strast u braku ili dugim vezama.

Što se događa sa seksualnim odnosom jednom kada stigne dijete? Kako to utječe na muškarca, a kako na ženu? Kako se mijenja njihova uloga?

Što znači imati redovne seksualne odnose? Postoji li tu neki magični broj?

Ubija li rutina seksualnu želju? Je li moguće vratiti seksualnu želju/žudnju s početka veze?

Zašto nas je sram pričati o seksu? Koliko je važno s partnerom komunicirati oko seksa i što nam se sviđa?

Zašto je važna mašta i istraživanje vlastitog tijela? Seksi igračke – zašto ih se muškarci boje, a žene srame? Kako eksperimentiranje može oživjeti vezu?

Kako pronaći balans između svakodnevice i održavanja strasti u dugotrajnim vezama?

Dubravka Gladoić Håkansson visoko je educirana primalja koja cijeli svoj život radi na reproduktivnom zdravlju žena, a više od 20 godina radi u savjetovalištu za mlade kao specijalista kliničke seksologije, u savjetovalištima za trudnice u Malmöu te je vanjski predavač znanosti humane seksologije na fakultetu u Lundu te na fakultetu magisterija seksologije u Malmöu. Putem svoje digitalne platforme „Sexologdialog“ pruža usluge online seksualnog savjetovanja.

 

Ovu epizodu podcasta sponzorira LELO koji vam je povodom Valentinova pripremio 50% popusta sve proizvode iz webshopa. Cijelu kolekciju pogledajte na www.lelo.com

LELO igračke dizajnirane su kako bi vam pružile vrhunski užitak, solo ili u paru.

Uživajte u novoj epizodi podcasta (epizoda je dostupna na svim aplikacijama za slušanje podcasta).

Naslovna fotografija: unsplash.com