Punjene paprike u pećnici brzo su i fino jelo i odlična zamjena tradicionalne verzije.
Danas s tobom dijelim jedan jednostavan recept za tradicionalno jelo – punjene paprike, ali ovaj put iz pećnice!
Osim tjednih planova i recepata, s tobom uskoro dijelim i svoj prvi proizvod – Ručak za tjedan kartice s receptima – pronađi na kraju članka.
A što nas sve čeka ovaj tjedan na Ručku za tjedan:
Idemo mi na naš recept, a ostale recepte prati na Instagram profilu i Web stranici!
Punjene paprike u pećnici
SASTOJCI:
4 paprike
Nekoliko žlica maslinovog ulja
3 glavice luka
3 mrkve
500 grama mljevenog mesa
200 ml sosa od rajčice
100 grama feta sira
Začini:sol, papar, lovorov list, talijanska mješavina začina, češnjak u prahu
PRIPREMA:
Na ulju popržimo luk i mrkvu, dodajemo meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Dodamo sos od rajčice i pustimo da se krčka 20-ak minuta. Za to vrijeme paprika narežemo napola i složimo ih u lim za pečenje, a feta sir nasjeckamo na komadiće. Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva. Kad je meso gotovo, žlicom ga stavljamo u paprike i posipamo feta sirom.
Sve skupa stavimo u pećnicu i pečemo oko 30 minuta (ili dok paprike ne omekšaju i feta sir se otopi).
Možeš ih poslužiti same ili uz kruh, a meni je najdraži prilog uz ovo jelo klasika – pire krumpir.
To je to, uživaj u svom brzom obroku!
Savjet:
U ovom jelu sam koristila bolonjez umak koji je već bio pripremljen unaprijed i spremljen u škrinju. Svaki put kad kuham bolonjez, napravim minimalno duplu porciju i zamrznem kako bi uvijek imala spreman obrok kad mi zatreba!
*Uskoro pripremam za tebe jednu novost – prvi proizvod Ručka za tjedan! U pitanju su kartice s receptima, uključuju 75 jela u 5 kategorija, a odsad se možeš upisati na listu čekanja OVDJE i među prvima saznati kada izlaze. Ako si zainteresirana, ostavi mi svoj mail i sve informacije će ti stići čim bude spremno.
Kuhajmo i dalje zajedno!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Fotografije: pexels.com; privatna arhiva autorice