punjene paprike u pećnici – tradicionalan recept na moderan način

Punjene paprike u pećnici brzo su i fino jelo i odlična zamjena tradicionalne verzije.

Danas s tobom dijelim jedan jednostavan recept za tradicionalno jelo – punjene paprike, ali ovaj put iz pećnice!

Osim tjednih planova i recepata, s tobom uskoro dijelim i svoj prvi proizvod – Ručak za tjedan kartice s receptima – pronađi na kraju članka.

A što nas sve čeka ovaj tjedan na Ručku za tjedan:

Idemo mi na naš recept, a ostale recepte prati na Instagram profilu i Web stranici!

Punjene paprike u pećnici

SASTOJCI:
4 paprike
Nekoliko žlica maslinovog ulja
3 glavice luka
3 mrkve
500 grama mljevenog mesa
200 ml sosa od rajčice
100 grama feta sira
Začini:sol, papar, lovorov list, talijanska mješavina začina, češnjak u prahu

PRIPREMA:

Na ulju popržimo luk i mrkvu, dodajemo meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Dodamo sos od rajčice i pustimo da se krčka 20-ak minuta. Za to vrijeme paprika narežemo napola i složimo ih u lim za pečenje, a feta sir nasjeckamo na komadiće. Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva. Kad je meso gotovo, žlicom ga stavljamo u paprike i posipamo feta sirom.

Sve skupa stavimo u pećnicu i pečemo oko 30 minuta (ili dok paprike ne omekšaju i feta sir se otopi).

Možeš ih poslužiti same ili uz kruh, a meni je najdraži prilog uz ovo jelo klasika – pire krumpir.

To je to, uživaj u svom brzom obroku!

Savjet:

U ovom jelu sam koristila bolonjez umak koji je već bio pripremljen unaprijed i spremljen u škrinju. Svaki put kad kuham bolonjez, napravim minimalno duplu porciju i zamrznem kako bi uvijek imala spreman obrok kad mi zatreba!

*Uskoro pripremam za tebe jednu novost – prvi proizvod Ručka za tjedan! U pitanju su kartice s receptima, uključuju 75 jela u 5 kategorija, a odsad se možeš upisati na listu čekanja OVDJE i među prvima saznati kada izlaze. Ako si zainteresirana, ostavi mi svoj mail i sve informacije će ti stići čim bude spremno.

Kuhajmo i dalje zajedno!

Fotografije: pexels.com; privatna arhiva autorice

MARIJA KOS Majka koja voli kuhati s dvoje djece koja vole papati. Osim dijeljenjem recepata, bavi se pružanjem podrške edukatoricama u njihovim online tečajevima. Veseli ju učenje novih stvari, a to se prenosi i na kuhinju gdje, kako sama kaže, uvijek nešto prčka.