5 RAZLOGA ZAŠTO MAME VOLE “MOM JEANS”

Prije 20 godina „mom jeans“ bile su samo obične moderne traperice koje su svi nosili, normalnog struka, isprano plave i 100 % pamučne. 90 -ih godina polako su počele nestajati sa tržišta, započela je era pop pjevačica poput Britney Spears koje su diktirale modne trendove. Pamuk je polako zamijenio elastin, modeli su bili sve uži, strukovi sve niži. Kako se moda uvijek u nekom trenutku vrati, tako se unatrag nekoliko godina vratio i visoki struk, a prošle godine skinny traperice niskog struka napokon su otišle u povijest. Njih su zamijenili neki novi „stari“ modeli koji laskaju ženskim oblinama. „Mom jeans“, traperice koje su nosile naše majke, postale su must have. Danas mom jeans možemo vidjeti na svim trendsettericama, ali postoji nekoliko razloga zašto ih baš mi mame toliko volimo.

  1. Rijetke su one sretnice koje se nakon trudnoće vrate u svoje stare traperice. Ove traperice visokog struka uspješno će zakamuflirati onih nekoliko kila viška kojih se nakupilo poslije trudnoće…a i poslije blagdana.
  2. Udobnost prije svega. Koliko puta na dan se sagnete, čučnete. Kad imate djecu važno je da se osjećate udobno i da vas odjeća ne sputava. Upravo je to jedan od razloga zašto su sve mame odahnule kad su saznale za ovaj veliki „comeback“.
  3. Ovo su traperice u kojima će vaša guza izgledati kao da tri puta tjedno idete u teretanu.
  4. Kad vam nešto dobro stoji i vi ste zadovoljne. A znate ono što kažu: sretna mama, sretno dijete.
  5. Zar nije cool da jedan od omiljenih odjevnih ženskih komada kao što su traperice nosi pridjev “mamine”? Još jedan dokaz da “moms rule”!

photo credit: pinterest

SM.