KAKO MI JE INSTAGRAM POMOGAO U PRVIM MJESECIMA MAJČINSTVA

@mama_titti

Svoj prvi Instagram profil otvorila sam radi bloga, kako bi se povezala s drugim blogerima, reklamirala i pronašla inspiraciju…kako to obično i ide u našem blogerskom svijetu. U međuvremenu sam ostala trudna i sve više i više sam počela pratiti profile vezane uz trudnoću i majčinstvo. Otvorila sam novi profil posvećen samo majčinstvu, a s njim mi se otvorio i neki potpuno drugi svijet. Svijet u kojem žive #instamame. Od onih običnih mama iz susjedstva do onih sa savršenim fotografijama kojima je biti instamama izvor zarade (privilegija onih mama koje žive izvan naših granica 🙂 ).

@mama_titti

U trudnoći, a osobito poslije poroda nekako ti je lakše ako si okružen drugim trudnicama ili majkama koje prolaze kroz ono što i ti prolaziš. U stvarnom svijetu ja tu sreću nisam imala jer su moje prijateljice većinom single ili imaju već odraslu djecu. Ove prve ne mogu shvatiti što je to zaista dok se i same ne pronađu u istoj situaciji, one će ti donijeti kolače, pitati te kako si, gledati te u nevjerici kad kažeš da se beba budila svakih 15 min i raditi čudne face kad im kažeš kako porod zaista izgleda. Ove druge se više ni ne sjećaju kako je to bilo dok su njihovi klinci bili mali.

E pa tu je počela moja “opsesija” instagramom. U svom virtualnom svijetu ja sam se družila s mamama koje su me razumijele. Kako je dobar osjećaj da nisi sama. Da ima i drugih mama koje prolaze kroz postporođajnu depresiju (dok te drugi gledaju kao da si luda), koje ne spavaju i imaju problema sa dojenjem. Tako sam i upoznala Sonju, poklapali su nam se čak i termini poroda, iako je ona na kraju rodila par dana prije. Sonja i ja postale smo prijateljice i u stvarnom svijetu. Neke sam upoznala, neke nisam, ali svejedno imam osjećaj kao da ih znam sto godina. I jednog dana, kad god i gdje god to bilo popit ću i s njima kavu.

@mama_titti

Osim mojih #supermama na Instagramu sam počela pratiti i profile posvećene majčinstvu. Takvi profili vrlo često imaju “photo challenge”-e i neizostavne službene i vrlo korištene hashtag-e. Instagram je prepun odličnih fotografija i zaista ti postane izazov da i ti napraviš neku super fotku. Čekaš najbolje svijetlo, idealan trenutak i još dodaš one divne vsco filtere i na kraju imaš savršene fotke svog klinca. Onda kad ti još tu super fotku objave na tim super profilima i ta ista fotka dobije i po nekoliko 1000 lajkova počneš razmišljati da kupiš i neku profi kameru. 🙂

@mama_titti

Na Instagramu sam otkrila i mnoge druge kreativne profile. Još bolje ako se radi o mamama koje su pokrenule biznis za vrijeme porodiljnog, a takvih je dosta. Obožavam inspirativne žene i one su mi motivacija.

Ne znam da li bi portal Supermame.hr ikada zaživio da nije bilo Instagrama. Glavna inspiracija za njega bile su nam baš sve te naše #supermame i #superžene iz našeg malog virtualnog svijeta. Ovaj portal stvoren je zbog njih i za njih. Od sada ćemo vas svaki petak upoznati s jednom takvom #instamamom koja će s vama podijeliti par #instasavjeta, a ako imate neki profil za predložiti pišite nam!

SM.