5 TRENINGA KOJE MOŽETE RADITI KOD KUĆE

@kaylaitsines

Nemate vremena ići u teretanu? Prehladno vam je za trčanje? Nema izgovora. Vježbajte kod kuće. Volim vježbati. Vježbala sam i za vrijeme trudnoće. To me opušta i priznajem, otkad sam postala majka, radim to tako rijetko. Nekad zaista i ne stignem ili sam preumorna (ah opet ti izgovori), ali trudim se. Ne mogu zamisliti svoj život bez ikakvog oblika fizičke aktivnosti. Volim ići u teretanu, ali nažalost sada za to nemam previše vremena. Upravo zbog toga kombiniram trčanje sa kućnim vježbama i danas vam donosim popis onih koje sam isprobala prije majčinstva i za vrijeme majčinstva i nekih koje ću tek isprobati. Svi ti programi inače sa sobom imaju i plan prehrane kojeg se ja nisam držala, a opet sam imala odlične rezultate. To ne znači da možete svaki dan jesti pizzu i čokoladu. Hranite se zdravo i budite umjereni u svemu. I uporni.

  1. TRACY ANDERSON Bivša plesačica Tracy je fitness guru mnogih poznatih celebrity-ja, poput Gwyneth Paltrow i Jennifer Lopez. Tracy se tijekom studiranja u New Yorku udebljala više od 15 kilograma kojih se unatoč dijetama i vježbanju nije mogla nikako riješiti. Nakon više od 20 godinja proučavanja i konzultiranja sa znanstvenicima i doktorima došla je do zaključka da sve žene mogu imati skladno i lijepo tijelo bez obzira na njegov oblik. I tako je razvila svoju posebnu metodu vježbanja koja uključuje plesni kardio i vježbe snage. Upravo kombinacija ta dva elementa rezultirat će skladnim i izduženim mišićima. Kod Tracy ćete pronaći i programe za trudnice te vježbe poslije poroda.
  2. KAYLA ITSINES Za razliku od metode Tracy Anderson, Kaylina metoda Bikini Body Guide je puno teža. Za “bikini tijelo” ćete se u početku možda malo više namučiti i trebat će vam puno više volje i upornosti. Nakon prvog dana se nećete moći ustati iz kreveta i 28 minuta (koliko vježbe traju) činit će vam se kao vječnost. Ne odustajte. Nakon nekog vremena iznenadit ćete se koliko vaše tijelo postaje snažnije i kako sve vježbe izvodite puno lakše. BBG program traje 12 tjedana, ali većina njih koji ga završe nastavljaju i dalje. Kayla je trenutno najpopularnija fitness trenerica, a njezin Instagram broji preko 6 milijuna followera.
  3. INSANITY BEACH BODY Program koji sam probala davno i privela ga kraju. Naravno, to je bilo dok još nisam bila mama. Dao mi je odlične rezultate. Ovaj intenzivan trening “maksimalnih intervala” traje 6o dana, trening se izvodi 6 puta tjedno. Da je zahtjevan, je, ali uz zabavnog instruktora kao što je Shaun T i koji će vas motivirati iz dana u dan sve je lakše (iako ćete nakon 60 dana sve njegove rečenice znati napamet :-)). Ako vam je 60 minuta previše, možete se odlučiti i za Insanity Max od 30 minuta.
  4. PURE BARRE Ne možemo sve imati tijelo balerine, ali mu se uz vježbe Carrie Rezabek Dorr možemo približiti. Tehnika se oslanja na izometričkim pokretima koji oblikuju tijelo, sagorijevaju masti i izgrađuju mišiće. Nakon svake vježbe snage slijedi istezanje tako da ćete nakon ove metode postati i fleksibilniji. Sve vježbe su niskog intenziteta, izvrsne za početnike. Koncentracija koja vam je potrebna za izvođenje Pure Barre vježba pomoći će vam da zaboravite na svakodnevne probleme i donijeti vam mnoge psihičke benefite. Transformirano tijelo i čista glava u samo 55 minuta dovoljan su razlog da započnete što prije.
  5. BARRE AMPED ZA TRUDNICE Trudnoća nije razlog da prestanete sa fizičkim aktivnostima (osim ako morate zbog zdravstvenih poteškoća).  Ovo su vježbe prilagođene trudnicama koje će vas zategnuti na pravim mjestima prije dolaska bebe, a sve što vam treba od opreme je jedna stolica. Isplati se pokušati.