LITTLE MISS PUU – SUPERMAMA PODUZETNICA

Nedavno smo popile kavu sa supermamom, superženom, ljubiteljicom putovanja, dobre hrane i vina, “uradi sam” projekata, diplomiranom ekonomisticom i od nedavno, mini poduzetnicom – Ivanom Kelčec-Suhovec. Ivana je Zagrepčanka, mama dvoje djece, jednog psa i dvije ribice. Ivana stoji iza imena koje krije pregršt ideja što pokloniti i biti siguran da će upravo taj izbor razvući osmijeh na licu osobe kojoj je namijenjen.

Kako si započela sa Little Miss Puu? Little Miss Puu je zaživjela prije otprilike pola godine i rezultat je moje dugogodišnje želje i ideja koje su tinjale u meni i čekale pravu priliku da se predstave. Trenutno sam na porodiljnom dopustu s drugim djetetom  i prepoznala sam to kao idealno vrijeme da oživim te ideje i okušam se i sama u ovom kreativnom i inspirativnom svijetu mini poduzetništva. Ljubav prema drvetu kod mene je oduvijek bila snažna (još kao malena djevojčica pilila sam drške metle i komade drva koje bih pronašla u tatinoj garaži i od njih stvarala nešto novo) te krenula izrađivati stvari koje bih i sama voljela dobiti; ili za sebe ili za djecu. Prvo su nastale kocke za djecu, potom daskice, a ponuda se iz toga polako proširila dalje na kartice za trudnice i prvu godinu života djeteta.

Odakle naziv Little Miss Puu? Puu je skraćenica od „pupupuu“ interne poštapalice koju sam prije nekoliko godina nesvjesno počela koristiti u situacijama koje su za mene bile iznimno sretne ili izmamile osmijeh na lice. S vremenom su je počeli koristiti i moji prijatelji i obitelj i tako je „pupupuu“ posao sastavni dio našeg vokabulara. Svojim proizvodima želim postići upravo taj „pupupuu“ efekt pa sam tako postala gospođica Puu, ona koja to širi i podržava.

Vidimo da nudiš dosta širok spektar proizvoda, koji je tvoj favorit? Svi! Teško je izdvojiti sam jedan. Kod narudžbi primjećujem da su daskice najpopularnije, no ja se jednako veselim svakom proizvodu jer me veže uz neki period, uz neke emocije i teško biram favorita.

Kartice za trudnice su inovativan proizvod? Odakle inspiracija? Smatram da je svaki period života važno zabilježiti za budućost, a upravo tih devet mjeseci slatkog iščekivanja, ispunjenih srećom ali i strahom, vrlo su važan dio života jedne mame.  Htjela sam im pružiti mogućnost da ga pamte na originalan način i to kroz seriju foto kartica koje služe kao dnevnik, ali i rekvizit za fotkanje. Uz kartice mogu fotografirati sve važne trenutke trudnoće, prvi ultrazvuk, tjedan trudnoće, prve udarce i pokrete i sl. Humoristično su informativne te odličan poklon najdražoj trudnici. Kao logičan slijed, kreirala sam i kartice za bebe “Moja prva godina” koje na isti način prate rast i razvoj ove bebe iz trbuha.

Imaš li vremena za sebe obzirom da si mama i uz to vodiš posao? Vrlo malo, no rad na Little Miss Puu smatram svojim vremenom jer me istinski ispunjava. Iako je naporno raditi do dugo u noć, a ujutro se rano buditi sa svojim ne-spavalicama, poruke kupaca i svaka nova narudžba tjera me da radim dalje, smišljam nove proizvode i veselim se svakom novom danu.

Što možemo očekivati od Little Miss Puu u budućnosti? Mnogo noviteta, nadam se.  Naglasak će i dalje biti na mamama i djeci, a drvo i papir glavni materijali.

 

BLIC PITANJA

Kakvu kavu piješ? Do nedavno sam pila samo instant cappucina s okusima, ali tek sam s drugim djetetom i Little Miss Puu prešla na crnu kavu s mlijekom uz koju započinjem dan.

Večera u restoranu ili pizza i dobar film kod kuće? Večera  u restoranu jer ona uvijek vuče prema daljnjem izlasku hihi

Štikle ili tenisice? Rado bih odgovorila štikle, ni ne mogu izdržati u njima duže od sat, dva. Uvijek sam ih smatrala simbolom ženstvenosti, ne neće me nikako.

Godišnji odmor zimi ili ljeti? Definitivno ljeti i to negdje u inozemstvu; u gradu na obali koji nudi pregršt mogućnosti za istraživanje tokom dana, dobru kupovinu, ali i mogućnost kupanja i izležavanja na predivnim plažama

Tvoja obitelj jednom rječju? Neopisiva. Zaista je teško sažeti sve emocije koja budi u meni u samo jednoj riječi.

 

Ivanine rukotvorine možete naručiti putem njezine Facebook stranice i Instagram profila ili kontaktom namail adresu hello@littlemisspuu.com