GLOW MASKE ZA LICE

Nakon biljnih ulja o kojima sam govorila, danas dijelim s vama recenziju L’oreal Pure Clay maski za lice. Kako sam čitala i slušala samo pozitivne reakcije  na tu temu, odlučila sam i sama isprobati te spojeve gline na svojoj koži.

L’Oréal Pure Clay linija temelji se na tri vrste prirodne gline. Kaolin bijela glina koja apsorbira nečistoće i višak seruma, montmorilonit glina koja djeluje protiv površinskih nesavršenosti i rasul glina koja pomaže u pročišćavanju tena. Sve tri gline se nalaze u tri vrste L’Oréal Pure Clay maski.

-Pure Clay Glow maska obogaćena je ugljenom koji poput magneta izvlači nečistoće.

-Puce Clay Exfo maski dodan je ekstrakt crvenih algi sa efektom pilinga te ujednačava i pročišćava ten.

-Pure Clay Purify maski dodan je ekstrakt eukaliptusa. Čisti pore i uklanja višak sebuma.

Maske dolaze u težoj staklenoj teglici koja izgleda divno. Ispod poklopca se nalazi dodatna plastična zaštita,a Maske su upakirane u kartonsku kutijicu i celofan. L’Oréal kaže da je maska od 50ml dostatna za 10 korištenja,osobno mi se čini i više. Preporučuje se koristiti 2 do 3 puta tjedno,5 do 10 min. Vrlo mala količina je dovoljna za cijelo lice te se preporučuje izbjegavati dio oko usana i očiju. Cijena maski se kreće od 59 do 79 kn,ali se često mogu kupiti na raznim akcijama.

PURE CLAY GLOW MASKA-Maka za blistaviji ten.

Meni osobno najbolja. Kao što sam već navela,maska je bogata biljnim ugljenom, tamnosive boje te je lako maziva. Kako većinu vremena imam duge nokte masku nanosim kistom, no nije pravilo. Masku ostaviti da se suši na licu 5 do 10 min te isprati mlakom vodom. Kod ispiranja nisam imala nikakvih problema, lagano se ispire. Osim što maska izuzetno zateže(cement 😀 )može lagano peckati ili zagrijavati lice što je bio slučaj kod mene, međutim taj je osjećaj nestao nakon trećeg korištenja maske. Ovo je zaprvo maska koja mojoj masnoj koži idealno odgovara i već nakon prvog korištenja me ugodno iznenadila. Pore su znatno smanjene, a koža ne samo da je mekana na dodir već i vidno svjetlija.
Ono što mi smeta kod ove maske više nego kod ostale dvije je miris. ima izuzetno jak parfemski miris. Ne znam točno što se trebalo postići time i osobno mislim da kod njege kože lica treba biti oprezan i izbjegavati proizvode koji sadrže veliku količinu iritanasa, osobito osobe sa osjetljivijom kožom. Izuzev toga ova maska služi mojoj koži u najboljem smislu, a mislim da je to ono najvažnije – pronaći proizvode koji nam služe.

PURE CLAY EXFO -Maska za ujednačavanje tena

Obogaćena ekstraktom crvenih algi i crvenom glinom zbog čega je crvenkaste boje. (Na licu izgleda kao kriva nijansa pudera ili još bolje prekvarcano, pa ako niste to doživjeli imate priliku sa ovom maskom). Zrnaste i kremaste teksture lagano se nanosi i lagano ispire. Koristila sam ju svega 5 ili 6 puta. Kao i kod ostale dvije maske koža trenutno izgleda blistavo i pore su vidno sužene. Ono što mi se sviđa kod ove maske je piling koji za moju kožu nije grub i ne isušuje ju. Kako se maska preporučuje koristiti 2 do 3 puta  tjedno kombiniram ju sa Glow maskom i nakon 10 min uz malo mlake vode napravim piling.

PURE CLAY PURIFY-Maska za blistaviji ten

Obogaćena ekstraktom eukaliptusa,guste do srednje teksture. Količinski sam je više nanosila nego ostale dvije. Naspram Glow maske, kod ove sam imala osjećaj hlađenja na licu. Zelenkaste je boje,lagano se nanosi i ispire te mi se čini se da se nešto brže suši od Glow i Exfo maske. Idealna za masnu T-zonu na licu. Osobno mislim kako nije za suhu,pa čak ni mješovitu kožu (ako se koristi samostalno) pokazala mi se dosta jaka te je čak moju masnu (ali osjetljivu) kožu dosta isušila,pa je nakon nje obavezna dobra hidratacija. Tako da i ovu masku kombiniram sa druge dvije. Kako mi pretjerano isušuje nos i dio oko nosa na tom dijelu koristim glow masku koja mi se pokazala najboljom,a bradu i čelo prepuštam Purify maski. Sve tri maske na određene načine zadovoljavaju potrebe moje kože i definitivno ću ih nastaviti koristiti. Znam da za trajnije rezultate treba nešto više od 5-6 korištenja,no i ovih nekoliko je pokazalo pozitivne rezultate.
Glow maska  je definitivno moj favorit.

Koja je Pure Clay maska vaš favorit?

 

*recenzija proizvoda se temelji na osobnom iskustvu autorice*


 

ANA

Supermama osmogodišnje djevojčice i šestogodišnjeg dječaka. Vesela i optimistična. Voli dobru knjigu, talijansku kuhinju i ranojutarnje meditacije. Spaja neobično sa običnim, uživa u kreiranju raznih  makeup lookova i frizura. Horoskopom riba (čitaj umjetnička duša) voli izrađivati razne homemade sitnice. S nama će dijeliti beauty savjete. Anin beauty svijet možete pratiti na njezinom profilu @mrs.anaa