SUPERBRZI I SUPERPRIRODNI PILING ZA TIJELO

U ovo doba godine kombinacija suhog zraka, niskih temperatura, vjetra, te dugotrajni boravak u zatvorenim prostorima nadražuju kožu i isušuju je,pa je tako koži potrebna hidratacija i posebna njega. Kako je zima još uvijek tu, a proljeće nas opasno vreba , vrijeme je za superbrza rješenja. Piling od namirnica koje više-manje svi imamo u našim kuhinjama.

Ono najbolje kod homemade pilinga je što se mogu raditi na bezbroj načina, a namirnice su zdrave, prirodne i superjeftine. Kako smo svi više bazirani na njegu lica danas vam donosim nekoliko pilinga koje sam sama probala i moram reći da sam oduševljena. Osnovni sastojak ovih  pilinga je morska sol.

Morska sol je jestiva sol koja se dobiva postupkom isparavanja morske vode. Zajedno sa natrijevim kloridom sadrži i male količine ili tragove drugih tvari kao između ostalog kalij, magnezij i mangan.

Jednom do dva puta tjedno je sasvim dovoljno napraviti piling,te nakon njega nanijeti losion ili ulje za tijelo.

Piling s kokosovim uljem

1 šalica morske soli

1/2 šalice kokosovog ulja

5-15 kapi eteričnog ulja (po izboru,ja sam koristila lavandino)

Priprema: pomiješati sve sastojke zajedno,masirati nekoliko minuta i isprati.

Piling s bademovim uljem i koricom naranče

1/2 šalice morske soli

1/2 šalice bademovog ulja (može i kokosovo)

1/2 žličica korice limuna

1/2 žličice korice naranče

Priprema: ne može jednostavnije! U suhoj posudi pomješajte sve sastojke i ostavite 15-30 min u frižideru. Neposredno prije tuširanja smjesu još jednom promiješati. Nekoliko minuta masirati kožu pilingom i temeljito isprati.

Piling s medom

1 šalica morske soli

1/2 šalice kokosovog ulja (može i jojoba ili bademovo)

1 čajna žlica vitamina E

može i ne mora ići žličica meda

Priprema: pomiješati sve sastojke dovoljno da se povežu,napraviti piling kože i isprati.

Koža je mekana i glatka.

Kožu nije dovoljno njegovati samo izvana, treba piti dovoljno tekućine kako bi bila dubinski hidratizirana. Uz vodu tu su voće i povrće. Prilagoditi kožu vanjskim utjecajima i izbjegavati duga tuširanja pretoplom vodom.


ANA

Supermama osmogodišnje djevojčice i šestogodišnjeg dječaka. Vesela i optimistična. Voli dobru knjigu, talijansku kuhinju i ranojutarnje meditacije. Spaja neobično sa običnim, uživa u kreiranju raznih  makeup lookova i frizura. Horoskopom riba (čitaj umjetnička duša) voli izrađivati razne homemade sitnice. S nama će dijeliti beauty savjete. Anin beauty svijet možete pratiti na @mrs.anaa