BRZINSKI CHOCO ZALOGAJI SA BANANOM

Nikad nisam bila neki spontani tip osobe, i većinu stvari volim posložiti planski i promišljeno a naročito što se tiče kulinarstva. I onda kada sve to divno i krasno postrojim u glavi (vremenski termin, recept, realizacija i ono najdraže – degustacija), moje zlato br.1 ili zlato br.2 a najčešće obojica istovremeno, sjete se da bi to mogli sabotirati! Naravno, recept se napušta, namirnice se spremaju nazad u frižider i u kuhinju se svrati samo nabrzak. Po zalogaj ili dva nečeg “s nogu”, brzinskog i usputnog..
I naravno, čokoladnog!

Ovaj recept zapravo je mix sastojaka doručka i deserta, dva u jedan, spoj onog najboljeg iz dvaju svjetova! (samo se ti tješi Ivana, smršavit ćeš nikad…) I najbolje “sjedne” kad svi odu spavati… mamino vrijeme tada počinje..
BRZINSKI ČOKO ZALOGAJI S BANANOM
200g tamne čokolade
1 šalica kukuruznih pahuljica (cornflakes)
1/2 šalice listića badema
2 žlice chia sjemenki
2 žlice kakao praha
1/2 žličice vanilije u prahu
2 banane (što zrelije)
Otopite čokoladu na pari.Dodajte joj kukuruzne pahuljice,listiće badema, chia sjemenke kakao,vaniliju i zgnječene banane.
Sve dobro promješajte.
Na pladanj stavite papir za pečenje ili košarice za muffine i žlicom stavljajte smjesu u kupiće.
Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stvrdnu.
Za dekoraciju pospite prahom maline.
I voila!

IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.