SUPERINSTAMAMA: @onth3brightside

Ona je Monika, simpatična Zagrepčanka, s adresom čitavog svijeta, supermama djevojčice Caliste koja zna čak 4 jezika, ljubiteljica minimalizma, instamama.

Tko se to krije iza profila @onth3brightside? Jako kreativna, vesela, pozitivna, po malo hiperaktivna (nonstop u pokretu) supermama. Velika želja mi je bila studirati dizajn, ali na žalost, ta želja mi se nija ispunila, te sam završila ekonomiju. Kao curica sam se uvijek igrala s dečkima, penjala po drveću i igrala nogomet u našem kvartu u Voltinu. 

Što još ne znamo o tebi? Pa recimo, mnogo ljudi ne zna da sam u biti Zagrepčanka. Živjela sam do moje 10 godine u Zagrebu, zatim smo se preselili u Ljubljanu. Selila sam se oko 30 puta, ako ne i više (ne brojim), a selidbe su mi već skroz u malom prstu, iako je sad sa Calistom to skroz druga priča. Nadam se da ćemo ostati u Beču barem još neko vrijeme. Moj samostalni put života je počeo kada sam imala 16 godina. Nije bilo lako, ali cijenim sve u životu i jako sam ponosna na sebe, jer bio je to poprilično dugačak put i doveo me do tu gdje sam sada.

Kako si odučila postati #instamama? Oduvijek sam obožavala fotografiju, međutim nekako sam instagram “otkrila” tek kasnije. Nisam imala pojma kako što funkcionira, sjećam se čak da sam pitala jednu prijateljicu kako se stavlja fotka na Ig. Svoju insta priču sam započela minimalizmom kojeg jako volim. Naravno i svijetlost, jednostavnost. Calista je bila super beba i imale smo super ritam, stoga sam imala (i još ubijek imam) vremena za stvarat i raditi sve i svašta.

Tvoj profil odiše mirom i skladom, je li tvoj život #supermame jednako idiličan? Ne bih rekla da je idiličan, daleko od toga. Još uvijek pokušavam ostati realna, podijeliti neke od svojih sretnih trenutaka, ali život nije samo slika. One privatne sretne trenutke, kao i one malo manje sretne, koji naravno postoje, zadržim za sebe. Cijenim naš stil života i sve male stvari, naša brojna putovanja. Kroz 2 godine instagrama smo posjetili puno mjesta, što je najviše utjecalo na Calistu jer je posjetila već 13 država, jako je prilagodljiva i jednostavno i svestrano dijete, koje priča već 4 jezika. 

Što je najvažnije za dobru i zanimljivu fotku na Ig? Spontanost, jednostavnost. Svake oči vide drugačije, mislim da svatko može pronaći nešto što ga inspirira na dobru fotografiju. I baš zbog toga mi je Instagram drag. Naravno, tu su i tehnički detalji – svjetlost, kompozicija, detalji.

Profili s kojima rado započinješ svoj dan? @_klun_ – prekrasna žena Ana koja svaki mjesec uveseljava svojim ručnim radom. @omlhrastnik, @hip_hip_hura, @ljubezniva, @prekrasna lorena_m_f, @nicolas:and:us i još puno drugih…